În ce măsură poate schimba nașterea din nou o persoană bolnavă psihic?

Întrebare:

În ce măsură nașterea din nou poate schimba trăsăturile psihotice? Poate un om care este bolnav psihic să Îl cunoască pe Domnul și să rămână în continuare bolnav psihic sau se transformă într-o făptură nouă?

Nu-mi amintesc să fie menţionat în Biblie vreun caz când cineva bolnav psihic să se fi născut din nou, doar dacă să ne referim la cei care erau îndrăciţi. Este adevărat că şi stăpânirea de duhuri necurate se manifestă la nivel psihic, adică sufletesc, căci PSUCHE din greacă înseamnă suflet. Nu este, însă, corect să credem despre orice boală psihică, adică mintală, că este cauzată de duhuri necurate.

Persoană psihic bolnavă

Bolile psihice pot avea diverse cauze şi într-o măsură mai mare sau mai mică ele influenţează capacitatea omului de a înţelege lucrurile şi de a face alegeri. Nu ştiu la care boli psihice vă referiţi, dar eu personal cred că dacă un om are suficientă capacitate mintală să asculte şi să înţeleagă Evanghelia şi apoi dacă o crede şi Îl primeşte pe Domnul Isus Hristos în inimă, va fi mântuit şi aceasta se va reflecta şi asupra sănătăţi lui psihice de mai departe.

Fiind în Uzbekistan, mi s-a povestit despre un băiat care era bolnav psihic şi făcea mari năzdrăvănii, aşa încât mama lui se temea că crescând o va abuza fizic şi sexual şi a hotărât să-l interneze într-un spital de boli psihice. S-a întâmplat, însă, că acolo au venit creştini care i-au spus Evanghelia. El a înţeles-o şi a început să asculte din Sfintele Scripturi şi să se roage continuu ca să fie eliberat de acolo. Mai mult, a început să le spună Evanghelia şi altor bolnavi şi încă unul din spital, un băiat tot de vârsta lui, a crezut în Domnul Isus Hristos. Au început ambii să se roage pentru eliberarea lor din spital. Medicii au văzut schimbarea din ei, le-au comunicat părinţilor şi în cele din urmă ei au revenit în familiile lor.

Alexandru Vervai, fostul episcop al Bisericilor Baptiste din Tadjikistan care acum este plecat la Domnul, mi-a povestit despre o femeie bătrână din biserică care şi-a pierdut complet memoria şi nu mai putea să-i recunoască nici pe propriii copii. Pastorul mergea la ea pentru frângerea pâinii şi când a întrebat-o dacă ea îl recunoaşte pe el sau pe alţii, nu recunoştea pe nimeni. Atunci, pastorul a întrebat-o dacă îşi aminteşte de Domnul Isus Hristos şi ea a dat afirmativ din cap şi faţa ei a exprimat multă bucurie.

Când am primit această întrebare, am adresat-o şi prietenilor mei de pe Facebook. Iată ce mărturie interesantă a scris doamna Eudochia Maxim:

Numai DUMNEZEU poate să-ți arate o rază de lumină în întunericul în care ești atunci. Eu am trecut prin această stare și știu cum e… Eram în depresie după moartea soțului meu, timp de 6 luni… Într-o zi, medicul care mă trata, a bătut cu pumnul în masă și mi-a zis: „Gata, mai mult nu-ți dau nici un tratament. BIBLIA în mână și valereană, mai mult nimic”. Eu atunci parcă m-am trezit dintr-un somn adânc. Seara am luat BIBLIA în mână și am început să citesc. Ce citeam nu înțelegeam nimic, dar am început să dorm mai liniștit și de lucru mi-a dat DOMNUL. Am început să lucrez și m-am abătut de la depresie. Peste jumătate de an am venit la DOMNUL. Eu cred că prin așa cale a lucrat DOMNUL ca să ies din stres și să-mi arate CALEA CARE ADUCE SALVARE sufletelor noastre. La medic n-am mai mers dacă am luat BIBLIA în mână. Peste 2 ani i-am făcut o vizită cu o ocazie. Ea s-a mirat mult când m-a văzut sănătoasă și mi-a zis:”Cum așa, jumătate de an veneai zi de zi, dar acuma…?” I-am lămurit lucrurile ,dar ea mi-a zis că nu practică așa ceva și nu ține minte că mi-a spus aceste cuvinte. Așa m-a ajutat DOMNUL să ies din stres, să-L primesc ca DOMN ȘI MÂNTUITOR, să primesc nașterea din nou și să fiu o persoană schimbată în ISUS HRISTOS MÂNTUITORUL NOSTRU. Mulțumesc DOMNULUI pentru această schimbare.

Ce crede cititorul la acest subiect?