Este bine să mergi la muncă peste hotare dacă ai avut relații intime cu viitoarea logodnică?

Întrebare:

Este corect să pleci să muncești peste hotare, ca să aduni bani de nuntă, când ai o fată pe care ai cerut-o deja în căsătorie, mai ales dacă ai întreținut deja relații sexuale cu ea înainte de logodnă și căsătorie. Pe lângă aceasta, băiatul și fata mai fac parte și din confesiuni diferite…

Mai mult decât plecatul peste hotare ar trebui acum să vă derajneze faptul că ați păcătuit înaintea lui Dumnezeu prin curvia pe care ați săvârșit-o întreținând relații sexuale înainte ca să fiți căsătoriți. De aceea, primul lucru pe care vă îndemn să-l faceți este să vă pocăiți înaintea lui Dumnezeu de păcatul vostru și să mergeți să-i mărturisiți și păstorului după care el să vă sfătuiască cum să procedați acum mai departe.

De asemenea, este important să întrerupeți orice relație intimă până în ziua când veți încheia legământul căsătoriei.

Nu trebuie să pleci peste hotare pentru că astfel te vei expune la și mai multe ispite din partea Satanei și o vei expune și pe fata care dorești să-ți fie soție. Faceți nunta potrivit cu mijloacele financiare pe care le aveți și astfel, invitați mai puțini oameni, poate chiar doar părinții și rudele apropiate, invitați și pastorul ca să vă facă cununia și aceasta va fi nunta voastră.

Apoi, chiar dacă doriți să plecați peste hotare, să plecați împreună și să păstrați cu credincioșie legământul căsătoriei voastre și din care înțeleg că faceți parte fiecare.