Mulțumirea, cheia fericirii

” Mulțumiți totdeauna lui Dumnezeu Tatăl, pentru toate lucrurile, în Numele Domnului nostru Isus Hristos.”

                                                                                           (Efeseni 5:20)

Deseori noi nu suntem mulțumiți de cele mai diverse lucruri: înfățișarea noastră, de prieteni, de problemele pe care le avem ș. a. În această săptămînă am avut posibilitatea de a vizita cîteva familii social-vulnerabile necreștine din satul Cotiujeni, împreună cu o soră din biserica baptistă locală. Una dintre aceste vizite m-a impresionat cel mai mult și anume vizitarea unei fete total oarbă. Chiar dacă pînă acum nu ne cunoșteam, ea foarte cald și deschis ne primise. La fel își împărtășise pasiunea sa de a scrie poezii și ne-a citit cîteva dintre ele.  Am rămas fără cuvinte ascultînd aceste poezii atît de pătrunzătoare și pline de sens.

Ea își trăiește viața din plin și neajunsul ei fizic nu îi este o piedică. Această fată a participat la mai multe olimpiade, unde a luat locuri premiante. Ea este plină de viață, e mulțumită și smerită în ceea ce privește situația sa.

Atunci m-am gîndit: ” Cît de des Îi mulțumim Domnului?”, ”Suntem oare mulțumiți pentru toate lucrurile?”, ”Trăim mulțumind Domnului?”

Majoritatea dintre noi vedem, auzim, putem merge, vorbi, pipăi, dar de cele mai deseori nu prețuim acestea și nu mulțumim pentru ele. În lumea noastră sunt mulți oameni care nu au aceste calități, dar sunt mult mai mulțumiți decît o persoană normală fizic.

”Nu am mâini, nici picioare, dar sunt mulțumit Domnului!” (Nick Vujicic)

Biblia ne spune:

” Mulţămiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi.”

                                                                           ( 1 Tesaloniceni 5:18)