Cum să te descurci cu un număr mare de comentarii pe blogul personal?

De data aceasta nu voi răspunde la o întrebare, ci la o rugăminte a bloggerei Aishah din Moldova care presupun că a adresat acest mesaj şi altor bloggeri. Iată conţinutul mesajului:

Buna ziua, drag blogger. Ştiu ca sunteți un blogger activ si nu sunteți indiferent nici de celelalte blogg-uri creștine. Vreau sa va rog ceva. Am început sa scriu din nou pe blogul meu, dar nu am scris decât câteva articole si am fost atacata cu foarte multe comentarii – peste 30. Vreau sa va rog sa mă ajutați si sa va implicați la răspunsurile la aceste comentarii. Aishah are nevoie de ajutorul celorlalţi creștini, sa vadă musulmanii ca nu doar ei citesc blogul ei. Acum pentru o luna si un pic nu am acces zilnic la internet si nu pot nici publica articole noi, dar nici răspunde la toate comentariile. Dar de la sfârşitul lunii iulie voi prelua iarăși activitatea. Mulţumesc şi si binecuvintari! http://www.aishahdinmoldova.wordpress.com

Bucură-te de comentarii

Faptul că ai primit peste 30 de comentarii nu este un atac ci un semn bun că articolele scrise de tine nu lasă pe cititor indiferent şi că au provocat discuţia. Mulţi bloggeri îşi doresc aceasta şi unii aşteaptă cu săptămânile să stârnească discuţii şi să aibă reacţii sub formă de comentarii la articolele lor. Existenţa comentariilor va atrage şi mai mulţi cititori şi îi va implica activ în promovarea conţinutului.

Apelează la ajutorul oamenilor

Bine ai făcut că ai trimis acest mesaj prin care le-ai solicitat altor bloggeri care împărtăşesc acelaşi convingeri ca şi tine ca să se implice cu comentarii. Sunt sigur că se vor implica în curând şi aşa să faci totdeauna când ai nevoie de ajutor.

Plasează invitaţia în reţelele de socializare

Facebook, Twitter, Odnoklassniki, vKontakte, LinkedIn şi alte reţele de socializare de felul acesta sunt foarte bune unelte şi medii de promovare a blogului tău. De aceea, te sfătuiesc să cauţi soluţii ca să promovezi articolele în aceste reţele de socializare şi tot acolo poţi invita prietenii tăi să se implice în discuţiile de pe blog şi să contribuie cu comentariile lor.

Anunţă activitatea ta limitată

Dacă spui că acum eşti în anumite împrejurări care nu-ţi permit să accesezi blogul decât odată la câteva zile, pune un anunţ undeva pe side-bar (cu un widget text) şi anunţă vizitatorii că activitatea ta acum este limitată dar că de la data cutare vei răspunde la toate comentariile şi vei scrie mai des şi să te ţii de cuvânt. În felul acesta este mai mică probabilitatea şi riscul să-ţi pierzi cititorii blogului tău.

Afişează conţinutul comentariului în sidebar

Am aruncat o privire pe blogul tău şi am văzut că lipseşte conţinutul sau acea porţiune scurtă  din comentariu care îi ajută pe oameni cât de puţin să înţeleagă despre ce este discuţia şi să le semnaleze apariţia comentariilor noi. Priveşte la sidebar-ul acestui site şi vezi cum sunt afişate comentariile şi dacă găseşti folositor, urmează exemplul.

Foloseşte un sistem bun de comentarii

Sistemul de comentarii al platformei WordPress este bun, dar eu am preferat să mă folosesc de sistemul Disqus pentru că aceasta oferă mai multe posibilităţi şi îi înrolează mai bine pe oameni în discuţii. Ştiu că mai există un alt sistem similar şi gratuit numit IntenseDebate, dar nu l-am testat şi nu mă pot expune pe marginea lui.  Poate ne spun ceva despre acest sistem cititorii care l-au folosit sau îl folosesc.

Comentează pe alte bloguri

Citeşte articolele care le publică alţi bloggeri şi oricând citeşti un articol plasează şi un comentariu. În felul aceasta vei face cât mai cunoscut blogul tău şi vor începe şi alţii să urmărească ceea ce scrii şi să comenteze. De asemenea, comentatorii de pe acele bloguri te vor cunoaşte şi vor dori să participe şi la discuţiile care se dau pe blogul tău.

Acum merg să comentez pe blog la tine şi invit pe toţi cititorii acestui articol să citească articolele tale şi să se expună pe marginea conţinutului şi a comentariilor plasate de cititori pe blogul Aishah din Moldova.