MOR OAMENII CARE AU VIAŢĂ

Fiind într-o întoarcere spre Chișinău de la Cantemir unde conduc un grup de Taekwon-do, am aflat lucruri cutremurătoare despre cum sunt îngrijiți oamenii care merg la medic în stare de urgență. Chiar acum nu demult a avut loc un accident, unde un tînăr a pierdut controlul motocicletei și a derapat de pe șosea. A fost dus în stare de urgență la spital, de un om care era în trecere cu mașina, și acolo se așteptau toți ca acest tînăr care avea picioarele șterpite pînă la carne, să primească îngrijiri, însă nu a fost chiar așa. Se pare că la acel moment toți medicii erau într-o ședință urgentă la o partidă de cărți, undeva la etajul patru al spitalului.(nu dau nume) Tînărul accidentat a așteptat cam 40 de minute la recepție și din cauză că toate surorile medicale nu aveau timp pentru el, nu a mai rezista și a leșinat din cauza durerilor și pierderii de sînge. Tocmai atunci oamenii  au văzut acest lucru, și au început să strige, să cheme medici, care din păcate erau concentrați la jocul de cărți. Mai apoi tînărul a fost dus la masa de operație unde, a luat cam o oră medicilor, ca să-l readucă la viață. Într-un alt caz recent, un om a murit din cauză că ambulanța a venit abia a doua zi de la solicitare. Ca mai pe urmă, medicii să motiveze la judecată, că acel om era un bețiv și nu se merita să vină pentru el.Apoi chiar aseară am privit un reportaj cu niște bătrîni de la spital, care din motiv că nu aveau poliță medicală, erau hrăniți doar de două ori pe zi, ceilalți care aveau, mîncau de trei ori. Săracii plîngeau spunînd, „Unde este dreptatea !!!”? 

Matei 14:14   Cînd a ieșit din corabie, Isus a văzut o gloată mare, I s’a făcut milă de ea, și a vindecat pe cei bolnavi.„? 

Auzind acestea ne dăm seama cît de nepăsătoare este lume din zilele noastre. Medicii nici nu își închipuie că au o responsabilitate, dată de D-zeu, ca să îngrijească de viața oamenilor, indiferent cum sunt ei. Chiar îl vedem în versetul de mai sus, pe D. Isus în calitate de medic pe pămînt, El defapt fiind și Medicul suprem, care vindecă ceea ce un om nu poate vindeca. El  nu alege pe cine să vindece!, toți cei care vin, au parte de îngrijire, indiferent dacă are, sau nu are poliță de asigurare , este bețiv sau tălhar. Toți sunt egali înainte lui Dumnezeu.Acceiaș atitudine ar trebui să fie la fiecare medic din lumea aceasta. Nu este corect să la-și ca să moară un om care are o viață lungă înainte.Dacă ești medic, sau viitor medic, atunci este bine să înveți aceste calități de la Domnul Isus. 

Ion Druță