Moldovenii se tem mai mult de sărăcie decât de Dumnezeu

Am fost mirat să văd unele statistici ale IMAS.  Potrivit ultimului barometru sociopolitic, realizat de Institutul de Marketing şi Sondaje (IMAS), moldovenii se tem cel mai mult, astăzi, de sărăcie. Tododată, frica de instabilitate politică și cea de război este este mai puternică decât frica de Dumnezeu. 

Conform rezultatelor sondajului, 19% dintre respondenţi pun în prim-plan problema sărăciei.

În top 3 îngrijorări ale cetăţenilor mai intră starea de sănătate – 10,8% şi calamităţile naturale – 7,4%. O altă problemă este şomajul (6,6%), Aproape la fel de multe persoane îşi fac griji pentru propriul viitor (6,4%), dar şi pentru stabilitatea politică (6%).

Moldovenii se mai tem şi de război – 4,1 la sută, de Dumnezeu – 2,7 la sută, de moarte 1,5% şi de criminalitate – 1,1%.

Totodată, 2,2 la sută dintre participanţii la sondaj au spus că nu se tem de nimic, iar 28,1% auspus că nu ştiu de ce le este frică sau nu au vrut să răspundă la întrebare.

Deși Barometrul sociopolitic a fost realizat pe un eşantion de 1.143 persoane, mi-am dat seama că oamenii din țara noastră trăiesc în frică… și, cel mai tragic, nu se tem de Dumnezeu, ci de sărăcie, război, instabilitate etc.

Viața este plină de tot felul de temeri care îți pot asalta mintea, tulbura sufletul și pot aduce cu ele stres  fără măsură. Frica de terorism, dezastre naturale, temeri cu privire la economie, siguranța celor dragi, diagnositce medicale… Cu toate acestea, nu trebuie să rămâi rob fricii sau temerilor tale.

„Eliberarea de frică”, este un curs Biblic care m-a ajutat mult să înțeleg cum pot învinge frica, cum să fac față circumstanțelor cu tărie și curaj în timp ce trăeisc în frică de Domnul – o frică ce poate învinge orice altă frică și te face liber să trăiești prin credință. 

Dumnezeu ne-a promis că niciodată nu ne va ajunge nici o ispită  sau încercare căreia să nu-i putem face față. Prin urmare, El a pregătit și mijlocul să ieșim din ea – și când îl vezi tu însuți și prin credință îți organizezi viața într-un mod corespunzător, vei descoperi că te poți elibera de robia fricii. 

pentru detalii poți accesa site-ul precept.md