Moldova a cucerit aurul la campionatul mondial de Taekwon-Do

Moldova a cucerit aurul la campionatul mondial de Taekwon-Do. Imnul țării noastre a răsunat în întreaga audiență pe data de 30 august, când sportivii au urcat pe podium după ce s-au clasat pe locul I la proba de putere Power Breaking. Potrivit președintelui Federației de Taekwon-Do Contemporan, a fost cadoul perfect de ziua limbii: ”Chiar în seara de 30 august, înainte de sărbătoarea de pe 31 august, în Plovdiv băieții au stat pe podium și a răsunat imnul Republicii Moldova, în ajunul sărbătorii limbii române a răsunat imnul nostru Limba Noastră”.

Campionatul mondial la Taekwon-Do a întrunit 75 de țări cu aproape 1000 de participanți și s-a desfășurat în Bulgaria în perioada 23 – 30 august 2019. Moldova a fost reprezentată de șapte sportivi: Ion Ilescu, Filip Petrachii, Nicolae Grigoriu, Tudor Rotaru, Igor Filimon, Vlad Druță și Vasile Panainte, împreună cu antrenorul Radu Filat, care au alcătuit lotul Federației de Taekwon-Do Contemporan din Moldova.

Campionatul s-a desfășurat în Bulgaria, în orașul Plovdiv. Sportivii sunt antrenori, activează în cadrul clubului ”Stolas Leukas”, cel mai mare club de Taekwon-Do din țară. Clubul își desfășoară activitatea în Chișinău și multe alte localități ale Moldovei. Grupele de Taekwon-Do își reiau activitatea în septembrie și în octombrie.

Pagina oficială de Facebook: https://web.facebook.com/TaekwonDoKlubStolasLeucas/

Web site: http://taekwondo-moldova.org/

Telefon: +373 60439214, +373 78439214