Modul de viaţă homosexual l-a împins la sinucidere pe un tînăr din Moldova. “Iartă-mă, mamă, sunt gay”

Un homosexual, originar din raionul Cantemir, în vîrstă de 27 de ani şi-a pus capăt zilelor, ca urmare a unei discuţii cu poliţiştii. Cel puţin aşa susţine organizaţia care apără drepturile homosexualilor în Republica Moldova, „GenderDoc-M”. Potrivit avocatului organizaţiei, Angela Frolov, tînărul împreună cu prietenul său ar fi fost scoşi afară dintr-un veceu public din parcul Valea Morilor de către doi poliţişti, care patrulau zona, şi duşi forţat la maşina polieţenească, unde ar fi fost supuşi interogărilor. „În seara aceleiaşi zile, unul din tineri a fost găsit spînzurat în scara blocului, în care locuia” a declarat Frolov. De altă parte, serviciul de presă al MAI, respinge acuzaţiile aduse de GenderDoc-M, explicînd că poliţiştii au reacţionat la cererea părinţilor a căror micuţi au ieşit din veceu, povestindu-le cum doi barbati se ocupa cu prostii. „Cand politisii au deschis usa veceului, tinerii au fost prinsi in timpul actului sexual. Oamenii legii le-au cerut sa iasa din cabina, tinandu-le o lectie ca asemenea lucruri nu se fac in locuri publice. Ei n-au fost retinuti, batuti sau altceva, doar li s-a tinut o lectie”  a declarat pentru StireaZilei.md, sefa Serviciului de presa MAI, Olga Baciu. De menţionat încă un detaliu important. Potrivit Angelei Frolov, înainte de actul de sinucidere, tînărul ar fi sunat-o pe maica-sa spunînd: „Mama. Am o noutate pentru tine, despre care o vei afla de la alţii. Sunt gay, iartă-mă„. Rudele baiatului nu au depus nici o plangere la politie sau la procuratura. De altă parte, GenderDoc-M afirmă că va face acest lucru, în locul lor. Pe acest caz a fost deschisă o anchetă penală.

Din toate acestea, aş vrea să fac cîteva concluzii importante:

1. Este o adevărată tragedie în familia tînărului. Mă folosesc de prilej, şi transmit condoleanţele mele  rudelor, care ajung să citească acest articol.

2. Eu nu cred că poliţiştii poartă vre-o vină în moartea acestui băiat. Sună prea banal. N-aş vrea să îndreptăţesc nici comportamentul poliţiştilor, dacă aceştia au încălcat legea. Dar dacă declaraţia serviciului de presă al MAI este adevărată, atunci poliţiştii au avut tot dreptul moral să „ţină lecţii de educaţie” acestor tineri. Nu cred că cineva poate crede acestui argument.

3. Eu cred că motivul, pentru care acest tînăr s-a sinucis este unul pe care comunitatea LGBT încearcă să-l ascundă de societate, şi anume ruşinea pentru un astfel de mod de viaţă şi frica de a nu fi deconspirat de rudele şi prietenii săi. De altfel, discuţia la telefon cu maica-sa demonstrează acest lucru. Băiatul şi-a recunoscut vina înaintea mamei sale, dar nu a avut puteri să facă faţă consecinţelor. Un exemplu elocvent biblic este cel al lui Iuda, care, după ce a  regretat că l-a trădat pe Domnul Isus Cristos, s-a dus şi s-a spânzurat. Dacă acest tînăr ar fi cunoscut iertarea lui Dumnezeu, dragostea Sa mare pentru păcătoşi, cu siguranţă nu ar fi făcut acest pas. Mai mult, nu cred că părinţii l-ar fi abandonat pe băiat pentru că este homosexual.

3. Dureros şi regretabil este faptul că GenderDoc-M foloseşte acest incident anume ca un instrument de propagandă a modului de viaţă homosexual şi încearcă, în mod evident să determine opinia publică şi politicienii să aprobe proiectul de lege privind prevenirea şi combaterea discriminării, care le-ar oferi şi mai multe drepturi în Republica Moldova. Mă întreb: de ce abia ieri societatea a aflat despre acest caz, după 3 zile de la sinucidere? Părerea mea este că Gender Doc-M a folosit acest timp pentru a face un plan bine chibzuit, în vederea atingerii scopurilor lor imorale. În loc să se cerceteze şi să recunoască ruşinea în care trăiesc şi să se lepede pentru totdeauna de acest mod de viaţă păcătos, unii activişti înaintează cu obrăznicie, pentru a perverti alţi tineri. În acest sens, fac apel către părinţii acestui tînăr să nu se lase manipulaţi de Gender Doc şi să pună capăt acestor provocări.

4. Un alt lucru care m-a indignat a fost prezenţa vice-ministrului Justiţiei, Gheorghe Susarenco, la conferinţă GenderDoc-M din 9 decembrie. Nu înţeleg ce a căutat el acolo. Se pare că nu a înţeles că a fost prins în „jocul” homosexualilor. În acest sens, solicit dlui Susarenco, să-şi expună clar şi în public poziţia faţă de proiectul de lege nediscriminare, împotriva căruia au fost colectate peste 100 de mii de semnături de la cetăţeni în anul 2008.

5. De-asemenea fac apel către toate mijloacele mass-media să dea dovadă de discernământ creştinesc şi să nu se lase duse în eroare de planurile homosexualilor.