Miturile Greciei Antice vs Biblia

Anul acesta la limba și literatura universală învățăm despre miturile lumii antice. Am auzit lucruri ciudate și negative despre aceste mituri, însă nu am reacționat niciodată la ele. Nu am fost nicioadată familiarizată cu această temă ca s-o pot discuta liber sau chiar să confrunt oamenii, care se conduc după aceste lucruri. Acum, însă, vreau să vă împărtășesc prima mea experiență la această temă.

Citind un mit al Greciei Antice, am dat de o ”povestioară”, unde este descris potopul, însă cel mai interesant moment, este faptul că eroul principal nu este Noe, ci Utanapiștim. El este cel care a supraviețuit potopul împreună cu soția lui și copiii săi. Tot aici este spus că Dumnezeu i-a spus lui să-și ia familia și cîte două animale de fiecare sort și să-i ducă în arca construită de Utanapiștim.

M-a mirat faptul că, atunci cînd am întrebat-o pe profesoară despre istoria lui Noe, adică cea similară cu mitul grecesc, ea mi-a spus că Biblia a fost scrisă mult mai tîrziu decît aceste mituri. Adică, este posibil ca istorioarele biblice să fie inspirate din aceste mituri. Mi-a părut un lucru banal. Cum poate Biblia, care a fost insuflată de Dumnezeu să fie scrisă după niște mituri scrise de oameni? Cînd mă gîndesc că mulți elevi sunt deacord cu acest lucru, mă îngrozesc. De aici începe să se dezvolte ateismul.

Am observat că oamenilor de azi le este mai ușor să creadă în mituri, horoscop și alte lucruri fără sens, decît să aleagă să creadă în existența lui Dumnezeu. De multe ori mă uit la tot ce se întîmplă și văd că lucrurile duc din rău în mai rău, ceea ce ar însemna că vremea este aproape. Acum m-am convins că venirea lui Dumnezeu este foarte aproape și noi trebuie să fim pregătiți de ea. Tu ești pregătit de ea?