(VIDEO) Mii de români au participat la un miting în susținerea referendumului pro-familie

În jur de zece mii de români au participat ieri, la Oradea, la un miting în susținerea familiei tradiționale. Bărbați, femei și copii au venit în Piața Unirii, în ciuda ploii de afară, pentru a cere Senatului organizarea referendumului pentru modificarea art.48 al Constituției, în vederea redefinirii noțiunii de familie, ca fiind uniunea dintre un bărbat și o femeie. La momentul actual Constituția României consfințește: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi”, prevedere care lasă o ușă deschisă pentru legalizarea căsătoriilor homosexuale.

protest-pentru-modificarea-constitutiei_38

Mitingul a fost organizat de Coaliția pentru Familie. Participanții la miting aveau asupra lor pancarte cu inscripția: „3 milioane de voci! Un strigăt firesc menit să protejeze firescul”.

protest-pentru-modificarea-constitutiei_46

De pe scena din Piața Unirii au răsunat discursuri pro-familie ai reprezentanților mai multor culturi creștine. O surpriză pentru cei prezenți la adunare a fost urcarea în scenă a familiei Bodnariu în componența deplină. Aceștia le-au mulțumit orădenilor pentru toată susținerea.

La finalul mitingului, organizatorii i-au înmânat reprezentantului Coaliţiei pentru Familie, Ioan Șolea, mandatul care-i oferă dreptul să facă demersurile necesare la instituţiile centrale pentru organizarea referendumului constituțional, concomitent cu alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Amintim că Coaliţia pentru Familie din România a depus în acest an, la Senat, o propunere legislativă de revizuire a art.48 din Constituţie, care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, iniţiativa fiind semnată de 3 milioane de cetăţeni români. După ce a fost înregistrată la Senat, ea a fost prezentată, pe 7 iunie, la Biroul permanent al Senatului şi transmisă la Curtea Constituțională a României pentru verificarea respectării dispoziţiilor constituţionale. În luna iulie Curtea Constituțională a acceptat demersul, iar pe 17 octombrie senatorul PNL, Ben-Oni Ardelean, a anunțat că Biroul Permanent al Senatului a transmis o solicitare către Comisia juridică de numiri, disciplină, imunități și validări, precum și către Comisia pentru constituționalitate, libertăți civile și monitorizare a executării hotărârilor Curții Europene a Drepturilor Omului a Camerei, privind initiațiva legislativă.

Puteți privi mai jos înregistrarea video integrală de la eveniment.

Sursa foto: bihoreanul.ro

Sursa video: Facebook/ProdocensMedia