Misiunea Școlii de Taekwon-Do și Mass-Media în satul Ulmu (part I)

Vineri 26 iulie 2013, studenții faculțăților de Taekwon-Do și Mass-media au pornit în cea de a doua lor misiune. De această dată ei au trebuit să ajungă într-un sat, care a fost tras la sorț de către studenți. Ei au fost trimiși fară nici un ban in buzunar, să ajungă la punctul destinației. Punctul de pornire a fost s. Vatici, r. Orhei.

Grupul format din Victor Condorachi, Lilian Burlacu, Daniela Podgornii, Elena Suman și Alina Dascaliuc au avut ca destinație satul Ulmu, raionul Ialoveni. Ei au pornit din Vatici pe jos, însă Dumnezeu nu i-a lăsat și în scurt timp le-a trimis un microbus, care s-a oferit să-i ducă pînă la Orhei. Studenții nu au pierdut ocazia să-i vorbească despre Domnul Isus, i-a povestit cine sunt, ce fac și unde pornesc. Șoferul a rămas uimit de curajul lor și faptul că nu se temeau să pornească la drum fără nici un ban. Ajunși în Orhei, ei au oprit o altă mașină de ocazie, care i-au dus pînă la Chișinău. De acolo ei s-au adresat unui șofer, care mergea în direcția lor, să-i ducă pînă la șoseaua Hincești. De unde le stătea în față aproximativ 25 de km pînă la locul destinației.

Pe această șosea ei au cîntat multe cîntece, s-au jucat în diverse jocuri, însă cînd puterile îi părăseau pe toți, au întilnit o doamnă, care vindea pepeni verzi. Ei s-au apropiat de ea i-au vorbit despre Dumnezeu, despre ei. Ca rezultat la toate auzite, doamna le-a oferit un pepene verde, care a fost o mare binecuvintare pentru ei atunci. După un popos mic, ei și-au continuat drumul. Înainte le stăteu încă alți mulți km. Bucurie mare a fost cînd am văzut insripție pe drum, care i-a intristat totodată, pentru că de la marginea drumului, ei aveau de parcurs încă 17 km pînă la Ulmu.

Cu credință în Dumnezeu, ei s-au pornit pe jos, Dumnezeu, însă s-a îngrijit pe ei și le-a trimis un domn, care i-a dus pînă în satul vecin, Ruseștii Noi. De aici începe cel mai înteresant moment. Studenții au mers pe jos 15 km.

Morți de oboseală la jumatate de drum, au hotărît să oprească o mașină de ocazie. Dumnezeu le-a trimis-o. La volan era o doamna, care s-a oferit să le ducă doar pe fete în satul Ulmu. Pe drum fetele i-a vorbit cine sunt și care este scopul lor în satul acesta. Doamna a rămas uimită și le-a întrebat unde vor rămăne în sat. Răspunsul a fost ”Nu știm”. Atunci doamna Maria le-a oferit casa ei părintească, unde studenții au înnoptat 2 nopți. Pentru a fi remunerată, studenții s-au oferit să facă curat în ograda, care era pîrloagă.Doamna Mariana, a avut grijă și de hrana studențiilor, așa că ei au avut parte de o masă mare și gustoasă, după așa un lucru greu. Seara studenții au avut parte de o părtășie frumoasă împreună și astfel au încheiat prima zi.