Mîna lui Dumnezeu în viața celui ce se roagă

În satul Mileștii Mici din raionul Ialoveni am făcut cunoștință cu doamna Maria Popov, cea care datorită lui Dumnezeu a reușit să treacă peste cea mai mare tragedie a vieții sale, pierderea fiului mijlociu.

Doamna Maria ne-a povestit puțin despre viața ei

Am provenit dintr-o familie numeroasă, fiind cel de-al 7-lea copil în familie, avînd încă 3 frați după mine. M-am căsătorit devreme, după un bărbat care m-a iubit mult, avînd cu el 10 copii, din care 4 deja au murit. Acum 12 ani mi-am pierdut și soțul, dar copiii rămași în viață sunt pentru mine o mare încurajare și sprijin, pentru că nu mă lasă niciodată nimeni. Datorită copiilor am 12 nepoți și 3 strănepoți. Suntem o familie mare!

Cînd ați simțit prezența lui Dumnezeu în viața dvs?

Dumnezeu a fost cu mine pe tot parcursul vieții mele, însă cel mai mult am simțit mîna Lui atunci cînd mi-am pierdut fiul mijlociu. A fost o zi frumoasă, iar Andrei și-a cerut voie să meargă la joacă, eu i-am permis. După un timp în tot satul s-a stins lumina, iar fiica mai mare a spus că se duce la stația electronică să vadă dacă nu s-a întîmplat ceva cu Andrei. Peste 20 de minute am auzit-o fugind, plîngînd, strigîndu-mi că Andrei a fost electrocutat de un fir electric de la acea stație. Atunci am mers în grabă acolo, iar eu l-am văzut ars și fără conștiință. L-am ridicat și am fugit spre punctul medical pentru a-l salva. M-am rugat la Dumnezeu în acele momente ca să-i păstreze viața măcar o săptămînă ca să pot să îmi iau rămas bun de la el. Medicii nu mi-am dat speranțe mari de supraviețuire, însă mi-au spus că cel mult o săptămînă el va trăi. Credeam că îmi cade cerul în cap cînd am auzit că fiul meu va fi cu mine încă o săptămînă. Atunci eu am înțeles că acest lucru l-a făcut doar Dumnezeu. După o săptămînă fiul meu a murit, dar eu deja eram împăcată cu acest gînd.

Care a fost atitudinea dvs față de Dumnezeu după acest caz?

Deodată credeam că Dumnezeu îmi dorește rău, dacă a îngăduit ca fiul meu să moară, avînd o mare supărare pe El, din cauză că nu mi l-a păstrat în viață. După mai mult timp, eu am înțeles că Dumnezeu are totul sub control și El decide toate lucrurile, chiar și rele care se pot întîmpla cu noi. Din această întîmplare am învățat că nu trebuie să rămîn mereu cu inima la oameni, dar la Dumnezeu, pentru că El mi-a dat libertatea de la acest greu.