Astăzi, proiectul ”Dragostea Adevărată Așteaptă” a fost desfășurat în incinta unui liceu din capitală, la care au participat 94 de elevi din clasele a VII-a – a IX-a. Elevilor li s-a predat o lecție la subiectul ”rolul virginității în cadrul relațiilor sexuale”.

Informația privind relațiile sexuale a fost prezentată din perspectiva lui Dumnezeu, deoarece ”El este Autorul și Creatorul acestor relații și, respectiv, El a stabilit reguli de utilizare a lor”, motivează inițiatorii proiectului.

Tinerilor și adolescenților li s-a atras atenția asupra faptului că aceste relații pot fi practicate doar în cadrul familiei, iar trecerea peste aceste limite are urmări, atât la nivel fiziologic, cât și la nivel moral și spiritual. Tinerii care practică asemenea relații înainte de căsătorie, precum și în afara cadrului acesteia, sunt expuși pericolului de a se infecta cu boli cu transmitere sexuală, devin infertili, în cazul în care recurg la avort, și au de suportat consecințele acestui păcat.

Profesorii, la rândul lor, au venit cu aprecieri la adresa proiectului, susținând ideea că

”elevii trebuie educați în această privință de la o vârstă precoce, pentru a elimina bariera în abordare și ignoranța cu privire la acest subiect și pentru a preveni consecințele grave care pot să intervină ca urmare a practicării greșite a relațiilor de acest gen”.

Elevii au găsit informația foarte utilă și au inițiat discuții pe marginea acestui subiect. Unele din întrebările care au apărut în urma predării acestei lecții au fost:

Care este vârsta pentru băieți și fete la care poți să începi o relație intimă?

Cum este privit de către Dumnezeu faptul că o familie care nu poate avea copii recurg la fertilizarea in vitro?

Cum să procedeze o fată care este pusă în fața presiunilor din partea băiatului?etc.

Din cei 94 de adolescenți și tineri care au participat la lecții, 27 dintre ei s-au hotărât să-și păstreze puritatea până la căsătorie.