Mii de protestatari la marșul Pro-Viață din Washington, inclusiv politicieni

O mulțime de protestatari pro-viață s-au adunat joi la Mall-ul Național din Washington la Marșul 2015 Pro-Viață. Marșul se desfășoară anual și coincide cu ziua legalizării avortului în 1973 de către Curtea Supremă de Justiție a SUA. După discursuri, participanții au mers în fața Curții Supreme pentru a protesta împotriva acestei decizii istorice.

Oamenii au scandat lozinci precum: ”Apără Viața!”, ”Eu sunt o voce a celor fără de voce” și ”Mulțumesc lui Dumnezeu pentru că mama a ales viața!”.

Printre participanții pro-life s-au numărat membri a Congresului SUA:Cathy Anne McMorris RodgersChris Smith,Daniel Lipinski și Tim Scott.

Cathy McMorris Rodgers, care are un fiu de 7 ani cu sindromul Down, a spus mulțimii că fiul ei a determinat-o și mai mult să se angajeze în lupta anti-avort. ”Fiecare copil este un dar”, a subliniat ea.

Marșul pentru Viață din Washington a început ca o mică demonstrație la 22 ianuarie 1974, prima ”aniversare” a infamei decizii a Curții Supreme în cazul Roe contra Wade și Doe contra Bolton. Foarte rapid a crescut în cel mai mare eveniment pro-life în lume. Demonstrația pașnică care însoțește această aniversare sumbră în fiecare an reprezintă o amintire cu privire la cea mai mare încălcare a drepturilor omului a vremurilor noastre – legalizarea avortului la cerere.