Mark Tcaciuc, “păpuşarul lui Voronin” sau de ce Vladimir Voronin se ascunde după consilierii săi?

Săptămâna aceasta liderul liberal-democrat Vlad Filat i-a făcut o invitaţie preşedintelui comunist Vladimir Voronin la o dezbatere publică, în cadrul căreia cei doi să discute despre „cine şi ce a făcut”, pentru ca cetăţenii să se clarifice, într-un final, cu cine să voteze. „Duelul” a fost planificat pentru data de 26 noiembrie.

Cine credeţi că primul a reacţionat la invitaţia lui Filat? Serviciul de presă al PCRM a expediat mass-mediei comentariul lui Mark Tcaciuc, consilierul”….sorry….”păpuşarul” lui Voronin.

„Partidul Comuniştilor nu are o ordine de zi comună cu cea a Partidului Liberal Democrat. Noi nu ne ocupăm cu contrabanda de ţigări la hotarul moldo-român. E corect să iai cu asalt Parlamentul, folosind indivizii din „Noua Dreaptă” – nu este un subiect pentru discuţii, tema bursucilor la Nemţeni, la fel nu ne inspiră. Cu jandarmeria de la bucureşti, noi de asemenea nu colaborăm. Despre ce să discutăm? După cum se cunoaşte, discuţiile, duelurile televizate, ca şi simplele dueluri au loc exclusiv între parteneri egali de origine nobilă. Din aceste considerente, dacă domnul Filat are dorinţa de aşi pierde timpul pentru discuţii, atunci să îşi găsească un oponent de nivel şi interese corespunzătoare. Noi nu sîntem în drept în acest caz să oferim recomandări, dar Filat poate cu succes să se antreneze pe partidele lui Ghimpu, Lupu sau Pasat. Sînt convins, că în toate aceste cazuri slăbiciunile bolnăvicioase ale lui Filat vor fi satisfăcute.” se menţionează în comentariul deputatlui PCRM, Mark Tcaciuc.

„Nobilul” Voronin a respins invitaţia lui Vlad Filat, ezitînd, măcar, să o facă „cu capul ridicat şi public”, mesajul fiind transmis prin purtătoarea sa de cuvînt, Svetlana Ivanova, care a spus: „Ar fi mai bine dacă Filat ar fi în această dezbatere cu preşedintele interimar, Mihai Ghimpu. Voronin nu va participa. Acum este campanie electorală şi are de muncit”.

Eu consider că gestul lui Voronin îl caracterizează ca pe o personalitate slabă, care se „ascunde” după consilierii săi, fără a avea propriul cuvînt. Mai mult el se teme să iasă în dezbatere publică, pentru că înţelege că în urma acesteia o va „incasa” de la electorat, pentru că în toţi cei 8 ani de guvernare a ştiut numai să se gîndească la sine. Dacă cinstit, nu-mi amintesc acum nici o dezbatere publică la care ar fi participat Voronin!? De fiecare dată, când are de transmis vre-un mesaj o face fie prin comunicat de presă, fie printr-o conferinţă de presă la partid, fie prin intermediul unei sau altei televiziuni.

Tovarăşe Voronin! Demonstraţi-ne că sunteţi bărbat şi veniţi la dezbatere cu liderul PLDM, Vlad Filat pe 26 noiembrie.