Şefa secţiei unde se nasc copii din eprubetă spune că aplică un fel de canibalism embrionar

Maria Croitoru într-un interviu acordat pentru TRM spune că embrionii obţinuţi prin metoda fecundării artificiale in-vitro care nu sunt implantaţi în uterul femeii (pentru a da naştere copiilor) nu sunt ucişi ci “sunt introduşi în vagin şi merg ca mediu de cultivare”.

Invit medicii să se pronunţe pe marginea acestei afirmaţii şi să spună dacă este adevărat că aşa se procedează. Din tot ce am găsit şi am citit despre FIV nicăieri nu scrie că s-ar proceda astfel cu embrionii care nu sunt implantaţi în uterul femeii pentru o eventuală sarcină. Trebuie să mai menţionez încă odată că iniţial de la femeie sunt extrase 10-30 ovule care sunt fecundate cu sperma soţului sau a donorului şi se obţin 10-30 de embrioni din care doar 2, maxim 3 vor fi implantaţi în uterul femeii. Acum, atenţie…

Doamna Maria Croitorul spune că aceşti  de la 7 la 27 de embrioni rămaşi sunt “introduşi în vagin şi merg ca mediu de cultivare”. Cultivarea a ce?… Cultivarea embrionilor care au fost implantaţi? Atunci aceşti embrioni dacă sunt vii, ei tot se vor implanta şi o femeie va avea în uter de odată 10-30 de copii care se vor dezvolta. Nu este adevărat. Cei ce fac fertilizarea in-vitro nu fac aceasta? Ei recurg la reducţia embrionară avortând embrionii în caz când au fost mai mulţi “de rezervă”.

Cum atunci embrionii sunt “introduşi in vagin şi merg ca mediu de cultivare”? După ce au fost omorâţi? Adică doamna (mai este ea vrednică să se cheme doctor?) vrea să spună că 7-27 de copii au fost omorâţi şi introduşi în vagin şi “merg ca mediu de cultivare”, adică un fel de hrană sau îngrăşăminte pentru ceilalţi embrioni? Este acesta canibalism embrionar?