Marea Britanie: proprietarii unui hotel – amendaţi cu 5800$ pentru că au refuzat să ofere o cameră dublă unui cuplu gay

O pereche de homosexuali din oraşul britanic Bristol a primit câştig de cauză într-un proces intentat împotriva proprietarilor unui hotel, care au refuzat să cazeze doi bărbaţi într-o cameră. Instanţa a decis că administraţia a încălcat legea cu privire la egalitate din 2007, care interzice discriminarea în baza orientării sexuale.

Proprietarii hotelului din Corwell, Hazelmary şi Peter Bull, sunt nişte persoane credincioase. Ei au declarat că nu cazează niciodată în camerele duble persoane care nu sunt căsătorite, pentru că acest lucru contravine moralei creştine, comunică „Guardian”.

Martyn Hall şi Steven Preddy sunt recunoscuţi oficial în calitate de parteneri şi au drepturi egale cu orice familie tradiţională. Însă soţii Bull afirmă că au refuzat vizitatorilor să acorde o cameră dublă nu din cauza orientării sexuale a vizitatorilor, ci din cauza că această cameră este destinată doar persoanelor căsătorite.

Judecătorul a respins afirmaţiile proprietarilor hotelului şi i-a impus plata unei compensaţii de 3600 de lire sterline (5800 dolari). „Pârâţii cred în sfinţenia tainei căsătoriei, însă acest lucru nu le acordă dreptul să încalce libertatea altor persoane”, a declarat judecătorul.

Reprezentanţii organizaţiilor creştine au declarat că decizia instanţei nu reprezintă „un scut de apărare” a drepturilor civile, ci o „sabie”, care loveşte fără milă în cei care nu sunt de acord, scrie Daily Mail.

Sursa: AntiMedia