Manualul „Doamne, vindecă-mi rănile”

Durere, răni adânci şi suferinţă…Nimeni din noi nu îşi doreşte să treacă prin încercări ce lasă cicatrici care supurează. Amintirea lucrurilor care ni s-au întâmplat sau care noi le-am făcut altora ne împiedică dezvoltarea, ne fură bucuria vieţii şi ne influenţează negativ relaţiile. Uneori frămîntările nu ne lasă să dormim, ne fac incapabili să muncim şi să mergem mai departe. Se poate întîmpla ca să îi invidiezi pe cei ce nu au trecut prin coridoarele durerii prin care ai fost tu şi să te umpli de amăraciune şi de un sentiment profund de autocompătimire, care te scufundă şi mai adînc în durere.

Oare nu vei avea parte de alinare? Oare cicatricele tale nu pot fi vindecate? Oare viaţa nu poate deveni din nou colorată? Oare relaţiile tale cu cei care te-au rănit sau pe care i-ai rănit tu nu pot fi restabilite? Desigur că se poate. Există un Dumnezeu care a fost cu tine în toate aceste experienţe şi care este gata să te vindece deplin prin puterea Cuvântului Său. El este balsamul lecuitor pentru sufletul oricărui om care crede şi caută vindecare la Dumnezeu, nu la oameni. Un nou început, o nouă posibilitate de a merge mai departe cu încredere, totul este posibil dacă ALEGI să fii ascultător de Cuvîntul lui Dumnezeu.

Îţi recomand studiul Doamne, vindecă-mi rănile care mi-a adus mie multă mîngâiere în cea mai întunecată perioadă din viaţă mea, când unul după altul, în circumstanţe tragice, mi-am pierdut fratele, mama şi tatăl. Este un studiu care va fi începutul unei înţelegeri noi şi profunde despre Dumnezeu şi tot ce este El pentru tine. Dacă vei asculta ce îţi spune El şi îţi vei ordona viaţa într-un mod corespunzător, atunci vei putea începe totul de la capăt, cu un nou scop şi o altă înţelegere a vieţii. Experienţele traumatizante prin care ai trecut îţi vor fi de mare folos în NOUA etapă din viaţă, cea de slujire altor oameni. Îi vei putea ajuta să depășească durerea, studiind Cuvîntul Lui şi astfel vei descoperi bucuria de a fi folosit de Dumnezeu, bucurie care îţi va da aripi să mergi biruitor prin toate.

Manualul Doamne, vindecă-mi rănile îl poţi procura de la Librăria Creştină sau de la Biserica Buna Vestire, unde ești aşteptat în orice duminică. Pentru mai multă informaţie, accesează http://www.bunavestirea.md.

Începînd cu 1 decembrie, acest studiu va fi predat la întîlnirile de tineret Generaţia Curată, în fiecare marți la orele 18:00 în Chișinău, regiunea Telecentru, str. Ciocârliei 2/8, în incinta biserii ”Harul” (+373 69125161). Poţi merge să-l studiezi alături de mulţi tineri.

Dacă vrei să studiezi acest manual în grup, mă poţi contacta pe mine, cu bucurie te voi ajuta să găseşti vindecare şi direcţie în Cuvântul lui Dumnezeu.