Mai târziu va fi ”prea târziu”

…așa încurajează profesoriii proiectul ”Dragostea Adevărată Așteaptă”, argumentând că ”acest subiect este încă un subiect tabu în contextul culturii noastre, de aceea este foarte important să se vorbească despre el în mod deschis, pentru ca să nu ne trezim cu consecințe pe care nu le putem repara. ”

Astăzi, una dintre echipele proiectului ”DAA” a vizitat trei localități din zona de Centru a Moldovei. Elevilor li s-a predat o lecție de educație sexuală care face parte din cursul ”Ce spune Biblia despre sexualitate” și a avut drept scop informarea tinerilor cu privire la relațiile sexuale – conceptul și raportul lor asupra familiei.

Proiectul s-a bucurat de prezența a 330 de ascultători, dintre care 160 și-au luat angajamentul să se păstreze curați până la căsătorie.

Subiectul relațiilor sexuale abordat din perspectiva lui Dumnezeu a fost o informație nouă pentru elevi. Aici, ei au aflat despre originea relațiilor intime, despre modul în care au fost concepute și scopul lor. De asemenea, elevilor li s-a explicat că limitele utilizării acestor relații este căsătoria și au fost atenționați că încălcarea acestor limite aduce cu sine urmări grave, printre care cele mai frecvente sunt: divorțul, avortul, bolie cu transmitere sexuală și suicidul. Pe lângă aceasta, relațiile sexuale interzise poartă consecințe și la nivel spiritual – ele sunt considerate un păcat și sunt pedepsite de către Dumnezeu.

Proiectul ”Dragostea Adevărată Așteaptă” se bucură, în continuare, de deschidere în rândul tinerilor și adolescenților, iar până acum, 8351 dintre ei au luat decizia să se păstreze curați până la căsătorie.