Mai mult de 40 de copii nenăscuți au fost omorâți astăzi în Moldova. E timpul să luăm atitudine.

Vă pare șocant titlul? Cifra este preluată din statisticile oficiale, potrivit cărora anual în țara noastră se fac peste 15 mii de întreruperi de sarcină. Împărțind la 365 de zile, ar ieși câte 40 de omoruri, întrucât procedura de avort presupune distrugerea integrală a embrionului uman din uterul femeii. Iar embrionul nu este altceva decât o ființă vie, un copil mic. În țara noastră avortul e permis pînă la 12 săptămâni de sarcină (pe poză este un copil avortat la vârsta de 11 săptămâni).

În timp ce mă aștepta ieri pe un scaun în fața blocului de Ginecologie și Obstetrică a Spitalului Nr.1 din Chișinău, soția mea a reușit să schimbe câteva vorbe cu o doamnă în vîrstă, care ținea în brațe un copil de vre-un anișor. Întrebată unde e mama copilului, doamna a răspuns foarte calm și fără nici o ezitare că fiica ei e la procedura de avort, adăugând că e deja la al doilea avort din ultumul an. Doamna a zis că și-a trimis fiica la avort motivând că nu mai vrea să suporte cheltuieli legate de nașterea următorului copil. S- plâns că ginerele nu aduce bani la casă și că toată povara financiară cade asupra ei.

Pentru cîteva clipe soția a rămas fără cuvinte de realitatea în care s-a pomenit, dar și de atitudinea acestei doamne. I-a spus că avortul este o crimă înaintea lui Dumnezeu și că este un act absolut necreștinesc. I-a mai spus că nimeni nu ne dă dreptul să luăm viața unui om, cât de mic acest om nu ar fi. Cu toate acestea, cuvintele soției, se pare că nu au atins conțtiința femeii care, deși recunoaște că avortul e păcat, continua să-și apere poziția.

Am rămas profund marcat de această istorie. Încă o dată m-am convins că Biserica trebuie să-și ridice glasul către Dumnezeu pentru cauza copiilor nenăscuți, care nu au capacitatea de autoapărare. Mă gândesc și mă rog să putem organiza în viitorul apropiat acțiuni, în care să ne mobilizăm cu toții cu scopul de a ne ruga și posti pentru oprirea avorturilor în țara noastră. Duhul Sfînt este cel care are mandatul de a convinge lumea de păcat, de aceea doar prin post și rugăciune vom reuși să schimbăm atitudinile bărbaților și femeilor din țara noastră față de avort. 

Aș dori să știu cine și ce Biserici ar dori să se implice în această cauză?