Măceșul te ajută să previi răceala

Iarna merg cel mai bine băuturile calde, mai ales ceaiurile. Unul din ele, cel mai des folosit pe timp de iarnă este măceșul sau, cum mai este numit, trandafirul sălbatic. Măceșul este foarte bun pentru tratarea multor boli și probleme medicale, de asemenea, te îmbogățește cu vitamine și te ajută să fii mai rezistentă!

Proprietățile măceșului:

Vitamina C, consistenţa acesteia în măceş este de 50 de ori mai mare, decît în lămîie; protovitamina A este de 20 de ori mai mare decît în mere; vitamine B1, B2, B3, B5, K, P etc.; magneziu, calciu, fier, mangan, fosfor, potasiu, seleniu, sulf şi zinc.

Ajută în:

 • Tratarea diareii

 • Combaterea tusei

 • Îndepărtarea răcelii şi gripei

 • Tratarea şi prevenirea problemelor căilor urinare

 • Tratarea afecţiunilor de piele şi a alergiilor

Ceaiul de măceş este aliatul tău nr. 1 în sezonul rece. Pregătește-ți organismul pentru sezonul rece, consumînd ceai de măceş în fiecare dimineaţă. Astfel, îți vei întări imunitatea și vei preveni răcelile.

Contraindicații:

 1. ulcer gastric sau gastrită incipientă

 2. boli ale vaselor sanguine

 3. tromboză, tromboflebită

Te menține în formă!

Valoarea energetică a fructelor proaspete este de 135 kcal la 100 g. Nu te îngraşă, dar nici nu te slăbeşte!

Trebuie să știi că:

 1. Uleiul preparat din seminţele de măceş contribuie la cicatrizarea rănilor.

 2. Acelaşi ulei este indispensabil femeilor însărcinate, pentru că, utilizat local, previne apariţia vergeturilor.

 3. Pectina din ceaiul de măceş ajută la reducerea colesterolului şi distruge grăsimile acumulate în organism. De aceea, seara, înainte de culcare, este bine să bei o ceaşcă de ceai cu măceş. Nu te speria, chiar dacă te vei trezi din somn, ca să mergi la baie, efortul nu e în zadar! Intestinele se curăţă şi se reglează eliminarea deşeurilor.

Un sfat pentru frumusețe din măceș, care ajută foarte bine la tonifierea tenul!

Infuzează timp de o oră-două în apă fierbinte cîteva crenguţe şi muguri de măceş. Vei obţine o substanţă tonică, pe care o poţi folosi cu încredere dimineaţa şi seara. Este recomandabilă pentru orice tip de piele!