Poți face logodna și nunta în cazul când ați avut deja relații sexuale?

Întrebare:

Dacă am avut relații sexuale cu iubitul meu, mai pot să fac nunta sau logodna?

cuplu rușinat

Da, puteți și trebuie să le faceți, chiar dacă ați păcătuit grav și veți avea de purtat consecințele păcatului vostru. Înainte însă să faceți logodna sau nunta, trebuie să vă grăbiți să vă pocăiți din inimă și unul și altul, să vă cereți iertare de la Dumnezeu și să vă mărturisiți păcatul vostru și înaintea părinților, față de care ați păcătuit. Apoi, logodna trebuie să o faceți pentru că aceasta mai este și înțelegerea, unde vor veni părinții și unde trebuie să invitați și pe pastor și astfel se va vedea dacă nu mai sunt și alte implicații care vă opresc să vă căsătoriți. Dacă nu va fi nici o piedică veți putea începe pregătirile pentru nuntă. Cu privire la nuntă, nu cred că mai puteți face una frumoasă cum ați fi dorit înainte și cum ar fi putut să fie în cazul când avea să vă păstrați curați. Totuși, trebuie să faceți nuntă care implică partea cea mai importantă – cununia. Aceasta este oficierea legământului căsătoriei pe care îl veți încheia înaintea lui Dumnezeu în biserică. Grăbiți-vă să faceți nunta pentru că numai atunci relația voastră sexuală va avea un statut legal înaintea lui Dumnezeu și a oamenilor.

Dar mai vreau să știți încă ceva. Faptul că ați întreținut relații sexuale înainte de căsătorie, nu vă obligă să vă căsătoriți, mai ales dacă bărbatul care a fost implicat în această relație este unul împotrivitor Cuvântului lui Dumnezeu sau care nu este un om credincios în relație și nu aveți siguranța că veți putea trăi o viață fericită și  plăcută lui Dumnezeu cu el.

Oricare nu ar fi decizia cu privire la căsătorie, trebuie chiar azi să vă pocăiți de păcatul care l-ați făcut și să refuzați categoric să mai întrețineți relații sexuale în afara căsătoriei. Poate că chiar azi va veni acel bărbat și vă va solicita din nou această relație. Când va veni, spuneți-i despre decizia care ați luat-o și îndemnați-l și pe el să se pocăiască și apoi, dacă chiar dorește să formați o familie, să vă ceară în căsătorie, să faceți nuntă și să trăiți în pace cu Dumnezeu. Dacă vă iubește, va depune tot efortul să faceți nunta cât mai curând, iar dacă nu, vă va părăsi și tocmai așa veți înțelege dacă v-a iubit cu adevărat sau dacă ați fost un obiect de făcut sex pentru el. Dumnezeu să vă dea înțelepciune ca să mergeți și să rămâneți pe calea Lui trăind în neprihănire.