Ce să faci când logodnicul aruncă priviri după alte fete?

Întrebare:

Eu m-am logodit în decembrie. Văd într-adevăr că această perioadă e o binecuvântare, pentru că Dumnezeu ne descoperă multe lucruri, rădăcini care s-au format în noi sau care s-au transmis de la părinți și El ne curăță de ele, ca să nu intrăm așa în căsătorie. Dar știți, am o întrebare, eu observ privirile lui, când privește o altă fată, mie mi se pare că se întâmplă foarte des aceste lucruri, adică am impresia că e atras, și asta mă afectează enorm de mult, de multe ori nu știu să îmi controlez supărarea pe acest lucru, aceasta este gelozie? Noi am decis de la început să fim sinceri unul cu altul și ori de câte ori l-am întrebat, el îmi spune că nu s-a uitat, dar eu pot să garantez că s-a uitat. Mă doare așa de mult gândul că poate fi atras de vreo altă fată, ce mă sfătuiți? Mai am o întrebare, e normal să ne spunem că ne iubim, sau dacă suntem plecați și suntem departe unul de altul să spunem că ne este dor? Sau aceste lucruri trebuie spuse doar după căsătorie?

logodnic cu altaNu știu ce să spun despre privirile logodnicului tău. Ar putea să fie adevărat că se lasă atras de alte fete, dar ar putea fi și o exagerare din partea ta, adică o gelozie neîntemeiată. Te-au mai atenționat și alții cu privire la privirile lui, sau cu ceva lucruri din trecutul lui care să te alarmeze? Dacă nimeni altcineva nu a observat astfel de priviri la logodnicul tău, vezi să nu-l învinuiești cumva pe nedrept.

Și apoi, chiar dacă i-ar fi atrase privirile de alte fete sau femei, prin faptul că îl întrebi des, vezi să nu devină aceasta pentru el o provocare la fățărnicie. Stau și mă gândesc dacă nu cumva și el a început să aibă temeri de a se căsători cu tine dacă această gelozie a ta este neîntemeiată și îl cicălești fără temei. Biblia spune:

O streaşină care picură necurmat într-o zi de ploaie, şi o nevastă gâlcevitoare sunt totuna. (Proverbe 27:15)

Înfrânarea firii trebuie să vină din inima omului și trebuie să fie înaintea lui Dumenzeu. Dacă încercăm noi sau alți oameni să înfrânâm firea celor dragi sau apropiați nouă, să nu ne trezim că tocmai și mai mult îi provocăm la păcat.

Dacă ai temeri cu privire la integritatea logodnicului tău, întreabă și pe alții care îl cunosc și care sunt gata să-ți dea o mărturie adevărată despre el.

Cât privește cuvintele de dragoste să vi le spuneți nu doar în perioada logodnei, ci pe tot parcursul vieții.