Cum să scapi de masturbare când nu eşti împlinită sexual cu prietenul?

Întrebare:

Nu am o viața sexuala regulata. Iar cu prietenul meu nu mă simt bine pentru că nu ajung la un orgasm. El nu știe asta pentru că mi-i teama si rușine sa i-o zic. Mă masturbez de la 14 ani şi acum am 18. Sunt zile in care o fac de 3 ori pe zi. Sunt săptămâni care trec si nu mă masturbez deloc. Am jurat de multe ori Domnului ca nu o mai fac si am încălcat jurământul. Frica mea este ca CEL DE SUS MA VA UITA pentru aceste păcate. Vă rog din suflet, ajutaţi-mă sa scap de masturbare.

Cum să scapi de masturbare când nu eşti împlinită sexual cu prietenul?Din scrisoare şi felul cum îmi pui întrebarea mi-am dat seama că ai dorinţa să trăieşti o viaţă curată cu Dumnezeu şi înaintea Lui şi că nu eşti departe de Împărăţia lui Dumnezeu, chiar dacă acum te-ai înglodat în păcate grave pentru că nu cunoşti Cuvântul lui Dumnezeu. Înainte ca să abordăm întrebarea principală care mi-ai adresat-o, vreau să-ţi spun că din mesaj am înţeles că nu sunteţi căsătorită şi întreţineţi relaţii sexuale cu prietenul fără să aveţi remuşcări de conştiinţă sau să vedeţi în aceasta un păcat.

Încetează să trăieşti în curvie

Ceea ce faceţi voi, această relaţie sexuală pe care aţi început-o şi o întreţineţi, este curvie şi păcat grav înaintea lui Dumnezeu care a spus în cele 10 porunci:

Să nu preacurveşti. (Exod 20:14)

Iar în Noul Testament scrie:

Căsătoria să fie ţinută în toată cinstea, şi patul să fie nespurcat, căci Dumnezeu va judeca pe curvari şi pe preacurvari. (Evrei 13:4)

O relaţie sexuală între două persoane necăsătorite este curvie, iar dacă una din aceste persoane face parte dintr-un legământ de căsătorie, adulterul lor se numeşte în limbaj biblic “preacurvie”. Indiferent dacă te vei căsători cu prietenul tău sau cu un alt bărbat, curvia în care trăieşti acum îţi necinsteşte viitoarea ta căsătorie şi îţi spurcă patul, adică relaţia voastră sexuală. Una din consecinţele în viaţa celor care au trăit în curvie şi preacurvie tocmai este că nu găsesc împlinire în timpul relaţiei sexuale, adică nu experimentează orgasmul şi atunci, relaţia care a fost intenţionată de Dumnezeu să le aducă bucurie soţilor în căsătorie, devine una care aduce frustrare, tensiune şi întristare. Încetează să mai trăieşti în curvie cu prietenul tău. Când va veni data viitoare la tine, spune-i că este păcat ceea ce faceţi şi că refuzi categoric să mai întreţineri relaţii sexuale până când nu va fi oficiată căsătoria voastră. Explică-i bine prietenului care sunt motivele tale şi îndeamnă-l şi pe el să ia această decizie.

Eliberează-te din robia păcatului şi a firii pământeşti

Toţi oamenii trăiesc într-o fire păcătoasă pe care au moştenit-o de la părinţii lor. Firea aceasta este supusă robiei  păcatului şi ne face pe noi neputincioşi când vrem să fim biruitori. De aceea, după ce ai ales să te masturbezi prima dată, firea ta, care este roabă păcatului, nu se mai poate opri, oricât de mari nu sunt remuşcările tale şi oricât de mult nu doreşti şi ai promis cu jurământ lui Dumnezeu că nu te vei mai masturba. De aceea…

Trebuie să te naşti din nou

Aceasta poate fi realizat doar în viaţa celor care au crezut din inimă în Domnul Isus Hristos şi au întrat în Noul Legământ cu El. Când întră în Noul Legământ oamenii sunt născuţi din nou şi primesc Duhul Sfânt care îi face biruitori asupra firii păcătoase pământeşti care până atunci îi ţinea vânduţi robi păcatului. Doar atunci, când vei întra în Noul Legământ cu Domnul Isus, când vei primi Duhul Sfânt de la Dumnezeu, vei putea să deţii o victorie deplină asupra păcatului masturbării şi a curviei în care eşti acum prinsă şi vei putea să trăieşti o viaţi neprihănită. Dumnezeu spune în Sfânta Scriptură:

Oricine este născut din Dumnezeu nu păcătuieşte, pentru că sămânţa Lui rămâne în el; şi nu poate păcătui, fiindcă este născut din Dumnezeu. (1 Ioan 3:9)

Te invit să citeşti câteva articole despre masturbare publicate de mine anterior pe portalul Moldova Creștină în care am răspuns la întrebările altor oameni care, ca şi tine,  căutau eliberare din patima masturbării.

Dumnezeu să te binecuvânteze şi prin Duhul Său cel Sfânt să te facă să înţelegi şi să mergi pe Calea Mântuirii ca să capeţi o eliberare deplină din robia păcatului şi să trăieşti o viaţă fericită şi biruitoare pe acest pământ şi să ai parte de darul vieţii veşnice în Împărăţia lui Dumnezeu.