Libertatea religioasă din Bulgaria, AMENINȚATĂ

Parlamentul bulgar a aprobat, câteva săptămâni în urmă, un proiect de modificări la Legea privind cultele religioase, care ar putea impune restricții pentru bisericile evanghelice din țară, aflate în minoritate, ca să-și exercite dreptul la libertatea cuvântului.

„Oficial proiectul de lege își propune să limiteze și să filtreze inlfuiențele grupurilor radicale în țară, dar în realitate va oferi și mai multă putere religiilor majoritare – bisericii ortodoxe și islamului” a declarat pentru CBN, Iva Tsetkova, președintele Asociației „Mission Posible”.

De fapt este vorba despre două proiecte de modificări, promovate și susținute de partidele de la guvernare și din opoziție.

„Dacă legea va fi adoptată, bisericile evanghelice nu vor putea să invite predicatori străini, nu vor putea să deschidă școli creștine private iar nicio activitate religioasă, în afara pereților bisericii, nu va mai fi permisă. Legea ar putea restricționa și dreptul la întruniri.”, a explicat Iva Tsetkova.

Creștinii din diferite confesiuni s-au mobilizat în rugăciune și proteste pașnice în toată țara, cerând Parlamentului să renunțe la această inițiativă. Liderii confesiunilor au depus o petiție comună la Parlament în acest sens. Recent, aceștia au purtat și câteva discuții cu aleșii poporului, arătând la faptul că noua lege va intra în contradicție cu drepturile fundamentale ale omului.

Proiectul de lege urmează a fi discutat în Parlament vineri, 23 noiembrie.

Comunitatea evanghelică din Bulgaria reprezintă mai puțin de 1% din populație. Să ne rugăm ca Dumnezeu să le păstreze creștinilor evanghelici din Bulgaria libertatea de a vesti Evanghelia în continuare.