Libertatea manifestării religiei încălcată grav din cauza homosexualilor

Un misionar creștin american a fost arestat în Anglia pentru că, în cadrul unor discuții cu niște homosexuali, a spus că acest comportament este un păcat vrednic de mânia lui Dumnezeu, ca și orice alte păcate, pentru care oamenii vor merge în Iad.

Misionarul Shawn Holes din New York a vizitat Marea Britanie cu ocazia unui turneu în care a participat, în timpul căruia a fost arestat pentru încălcarea legislații privind discursul de ură. Legile privind discursul de ură sunt considerate a fi un atac puternic la libertatea de exprimare și chiar o tentativă de a controla mințile oamenilor.

În timpul predicii sale s-au apropiat mai multe cupluri homosexuale să-l asculte, care l-au întrebat despre viziunile lui față de homosexualitate. Pentru răspunsul oferit, Holles a fost arestat și supus unei amenzi usturătoare de 1000 lire sterline, ceea ce presupune o pedeapsă mai mare chiar decât a celor care comit infracțiuni violente.

Chiar dacă misionarul și-a exprimat atitudinea față de toate păcatele la fel, potrivit cu învățăturile Bibliei, totuși a fost tras la răspundere doar pentru atitudinea față de homosexualitate. Mai mulți comentatori atrag atenția că acesta nu este un homofob, ci că ar putea fi calificat ca și unul care ar avea fobie față de păcat. Această atitudinea este o convingere religioasă apărată de documentele internaționale, fiind recunoscută ca și libertate fundamentală a omului. Libertatea de conștiință presupune nu doar libertatea de a avea convingeri și posibilitatea de a le exprima, fără a fi persecutat sau discriminat pentru acestea atunci când nu întrec limitele stabilite.

Articolul 9 al Convenției Europene pentru Drepturile Omului asigură acest drept și stabilește limite pentru exercitarea acestuia:

1. Orice persoană are dreptul la libertate de gândire, de conştiinţă şi de religie ; acest drept include libertatea de a-şi schimba religia sau convingerile, precum şi libertatea de a-şi manifesta religia sau convingerea în mod individual sau colectiv, în public sau în particular, prin cult, învăţământ, practici şi îndeplinirea ritualurilor.

2. Libertatea de a-şi manifesta religia sau convingerile nu poate face obiectul altor restrângeri decât cele prevăzute de lege care, într-o societate democratică, constituie măsuri necesare pentru siguranţa publică, protecţia ordinii, a sănătăţii, a moralei publice, a drepturilor şi a libertăţilor altora.

Exprimarea viziunii biblice față de o anumită practică nu poate fi încadrată în limitele prevăzute la aliniatul 2 al articolului citat. Homosexualii au dreptul și libertatea de a alege biserica pe care să o frecventeze, precum și libertatea să creadă sau nu ce spune Biblia. De vreme ce statul permite să vorbească pastorilor care susțin că homosexualitatea nu este păcat, dar interzice celor care susțin contrariul, nu devine el o instanță ce judecă în lucrurile religioase și stabiltește standardele morale și biblice? Oare statul este cel care dă interpretarea Bibliei și judecă între acestea?

Cazul acesta nu este unicul, vedeți mai jos încă câteva astfel de abuzuri din partea homosexualilor:

Marginalizarea studenților creștini: link.

Creștin britanic redus în funcție de la locul de muncă pentru că s-a pronunțat împotriva căsătoriilor homosexuale pe Facebook: link.

O britanică psiholog și-a pierdut licența profesională pentru că a consiliat un homosexual să încerce să-și schimbe orientarea sexuală pentru a fi mai fericit în viață: link.