Legea anti-discriminare: Oare își fac preoții griji înainte de vreme?

Preoţii Mitropoliei Moldovei ameninţă cu proteste de amploare în cazul în care autorităţile vor adopta Legea Anti-discriminare. Întruniţi  într-o şedinţă la o biserică din Durleşti, parohii au discutat despre acţiunile lor de viitor şi au semnat o petiţie pe care au transmis-o Ministerului Justiţiei.

Comentând declaraţiile clerului, preşedintele Parlamentului a dat de înţeles că preoţii şi-ar face griji înainte de vreme, întrucât proiectul legii antidiscriminare nu a fost definitivat.

Dar, stăm și ne întrebăm, chiar oare își fac preoții și toți creștinii din țara aceasta griji înainte de vreme odată ce tot mai des vedem pe ecranele televizoarelor emisiuni realizate de diferite televiziuni prin care evident se urmărește promovarea abuzivă a opiniei celor ce insistă asupra adoptării sintagmei “orientare sexuală” – unicul lucru nou pe care îl aduce această lege în legislația țării nostre și care de fapt este și unicul motiv, chiar dacă sunt invocate și altele.

În una din serile recente, citind cartea prorocului Isaia din Biblia cu întreaga familia, am ajuns la  acest text în care prorocul mustră poporul lui Iuda și spune:

Se clatină Ierusalimul, se prăbușește Iuda, pentru că vorbele și faptele lor sunt îndreptate împotriva domnului, înfruntând privirile Lui mărețe. Înfățișarea feței lor mărturisește împotriva lor, și, ca Sodomiții, își dau pe față nelegiuirea, fără s-o ascundă. Vai de sfatul lor, căci își pregătesc rele! Bine de cel neprihănit! Lui îi va merge bine, căci se va bucura de rodul faptelor lui. Vai de cel rău! Lui îi va merge rău, căci va culege rodul faptelor lui. Poporul meu este asuprit de niște copii, și-l stăpânesc niște femei! Poporul meu, cârmuitorii tăi te duc în rătăcire, și pustiesc calea pe care umbli! (Isaia 3:8-12)

Citesc și mă gândesc, câte adevăruri din acest text reflectă realitatea zilelor noastre… O calitate distinctă a homosexualilor pe care o menționează Isaia în comparația pe care o face este că ei își dau nelegiuirea pe față, și scopul care este urmărit de organizațiile homosexuale și pro-homosexuale este tocmai ca să le permită prin legislație să-și dea păcatul pe față și să-l răspândească. Iar dacă cineva are o altă părere și și-o face publică, va fi târât în judecată, hărțuit și redus la tăcere cum este cazul bloggerului Vitalie Marian și site-ul Privcesc.eu

Chiar își fac preoții griji înainte de vreme? Nu este un motiv pentru toți să ne îngrijorăm?