La Paris s-a studiat Epistola către Tit după metoda inductivă și au fost pregătiți liderii

După seminarele pe care le-am predat în orașul Santander din Spania, am venit pe data de 19 aprilie la Paris, unde, timp de două zile, am avut întâlniri și pregătire cu coordonatorii lucrării Precept Ministries din această țară și cu echipa de lideri. Am studiat Epistola lui Pavel către Tit împreună cu liderii din Biserica Evanghelică EEPM Bastille, care numără 1000 de credincioși. Fabrice Maudieu conduce lucrarea Precept Ministries în Franța, împreună cu soția lui, Marjorie, care este originară din Mauritius. Populația Franței este de aproximativ 67 de milioane. În lume există 36 de țări francofone, cu un total de 275 de milioane de vorbitori ai acestei limbi.

Fabrice și Marjorie au vizitat insulele Mauritius și Reunion și Coasta de Fildeș, ca să prezinte metoda și materialele de studiu inductiv creștinilor și slujitorilor bisericilor din aceste țări.

Pastorul bisericii, Christian Robichaud, și-a exprimat aprecierea pentru contribuția liderilor și a grupelor de studiu biblic inductiv la creșterea bisericii și am discutat posibilitățile și oportunitățile pentru introducerea acestei lucrări în celelalte 600 de biserici ale asociației din care face parte.

Bertrand este originar din insula Mauritius și, venit aici în Paris, a dezvoltat o afacere IT. Pe lângă suportul financiar pe care îl oferă lucrării din această țară, Bertrand a planificat să studieze Epistola lui Pavel către Tit cu alți 10 oameni de afacere sau care doresc să înceapă afaceri.

Ni este venită din Nigeria și acum doar învață limba franceză, dar nici aceasta, nici copiii mici pe care i-a lăsat acasă și nici faptul că este însărcinată nu a împiedicat-o să vină la această pregătire, căci dorește să cunoască Scripturile în profunzime și să-i învețe și pe alții.

Pierre este cântăreț creștin și este foarte pasionat de studierea Bibliei după metoda inductivă, căci așa poate să cunoască Scripturile în profunzime și are bucuria personală de a descoperi adevărul din Cuvântul lui Dumnezeu. El dorește să prezinte materialele și metoda de studiu inductiv prin bisericile unde este invitat să cânte și va preda Epistola lui Pavel către Tit celor 5 alți cântăreți cărora le dă lecții de canto. A fost inspirat la aceasta când am prezentat la nevoi de rugăciune despre misiunea pe care o face Cristi Sârbu, prin predarea lecțiilor de chitară și de studiu biblic inductiv.

Ne-am bucurat să vedem cum în ziua a doua s-a dublat numărul participanților care au venit să studieze Epistola către Tit și, aceasta, după ce liderii care au venit în prima zi le-au împărtășit impresiile despre cele învățate. 

Am fost suprinși a doua zi, când a venit la studiu biblic și Virgil, fratele lui Lilian Gavriliță, care slujește la Iași și fiul sorei Lucia Gavriliță de la Călărași. Lilian a văzut anunțul pe care l-am pus pe pagina de Facebook și l-a anunțat pe fratele lui, Virgil, care a reușit astfel să studieze cu noi a doua zi din Sfintele Scripturi.

O altă întâlnire plăcută am avut-o cu Ghenadie Arnăut, pe care l-am învățat încă din adolescență Taekwon-Do. Acum locuiește la Paris împreună cu soția, Carolina, cu un fiu de 14 ani și fiica lor, Ilinca. Am primit o plăcere să luăm masa împreună și să depănăm amintirile frumoase pe care le avem din timpul când ne-am antrenat împreună, am făcut tabere și am studiat Scripturile. Ghenadie a continuat să practice artele marțiale și așa face și fiul lor. L-am învitat pe Ghenadie la tabăra de Taekwon-Do, pe care o vom desfășura cu discipolii de la Clubul ”Stolas Leukas” în perioada 7-15 iunie în localitatea Kranevo din Bulgaria.

Vă mulțumesc tuturor celor care ne susțineți în rugăciuni. Rugați-vă împreună cu noi pentru creșterea lucrării de studiu biblic inductiv din Franța și, în mod deosebit, pentru grupele pe care le vor începe liderii pregătiți la acest seminar și pentru seminarele de studiu biblic care vor fi desfășurate în bisericile din Paris și din Franța.