Îți vom păstra veșnic memoria, Bahtic! (FOTO)

Eram la seminarul pentru bloggeri creștini când am auzit tragica veste despre moartea lui Bahtuar Mîrzoev, adolescentul în vârstă de 12 ani din satul Suruceni, Ialoveni, care a murit subit la lecția de educație fizică, în timp ce juca fotbal cu colegii săi de clasă.

Am fost zguduit de această veste. Ultima dată am discutat cu el duminica trecută, după serviciul divin al Bisericii „Buna Vestire”, pe care o frecventam împreună. M-am apropiat de el.  Avea în mână un teanc de ziare „Liber” pe care le distribuia trecătorilor și cu un zâmbet pînă la urechi, caracteristic lui, îi invita la serviciul de duminică a Bisericii. I-am urat de bine, l-am netezit pe cap și mi-am căutat de drum. 

Pentru mine, de altfel ca și pentru familia lui și toată Biserica „Buna Vestire” el este Bahtic – copilul veșnic pozitiv, zâmbăreț, cu o inimă mare și o dragoste deosebită față de oameni, și mai ales față de copii. 

Îmi este plină de durere inima iar ochii îmi sunt în lacrimi de această pierdere. În același timp sunt liniștit că Bahtic era în pace cu Dumnezeu și am curajul să spun că lui îi este mult mai bine acum decât nouă, celor de pe pământ. Dumnezeu să-l odihnească în pace în Împărăția Sa veșnică și să dea mângâiere și pace familiei îndurerate.

Cei care doresc să-l petreacă pe Bahtic pe ultimul drum sunt invitați să vină mâine la ora 12.00 la Suruceni.