De ce Isus este ilustrat cu păr lung dacă în Biblie bărbaților le este indicat să poarte părul scurt?

Întrebare:

Peste tot în icoane ortodoxe, filme creştine ş.m.d. Domnul Nostru Isus este reprezentat ca om ce poartă părul lung, dar în 1 Corinteni 11 versetul 14 este scris: “ Nu vă învaţă chiar şi firea că este ruşine pentru un bărbat să poarte părul lung.” Cum a scris acest verset un apostol care Îl cunoştea pe Isus Hristos? Mulţumesc frumos.

Isus Hristos

În Biblie nu găsim nicio referință cu privire la aspectul exterior al lui Isus. Chiar dacă cei patru evangheliști au descris cu lux de detalii viața și activitatea Domnului Isus Hristos pe acest pământ, Duhul Sfânt, care i-a călăuzit și i-a insuflat, nu a îngăduit ca ei să descrie cum era exteriorul Mântuitorului. Astfel, nu știm cum a arătat Isus Hristos și dacă chiar a purtat părul lung. Ceea ce vedem pe icoane sau în imagini sau chiar și în filme este imaginația pictorilor sau a celor care au turnat filmele.

Cel mai important lucru este acela că Domnul Isus este Fiul lui Dumnezeu și Mântuitorul Lui și aceasta trebuie să înțeleagă și să creadă fiecare, să se pocăiască și să primească iertarea păcatelor și darul vieții veșnice. Așa să ne ajute Dumnezeu pe noi toți să facem și când vom ajunge în ceruri, vom vedea fața Mântuitorului nostru Isus Hristos și ne vom bucura în prezența Lui o veșnicie.