Comuna Bravicea este situată în codrii Moldovei. Această comună este cunoscută prin faptul că a dat țării oameni care au contribuit la creșterea culturii și științei. Vă propun să citiți un interviu cu păstorul bisericii din Bravicea, Sergiu Tutelea.
Radu Blendarencu: Domnule Tutelea, care este istoria bisericii din comuna Bravicea?
Sergiu Tutelea: Biserica din satul Bravicea are o istorie lungă. Primul om care a adus credința în satul Bravicea a fost Cogâlniceanu Feodo. Acesta a fost expulzat din țară unde a ajuns în România și aici l-a primit pe Domnul Isus ca Salvator perosnal. După o vreme s-a întors în satul său natal și a inceput lucrarea de misiune. Nu a trebuit sa treacă mult timp și au apărut primele roade. De la început frații din Bravicea se adunau pe la case. Mult mai târziu prin anul 2008 a fost deschisă casa de rugaciune. Acum în cadrul bisericii avem 24 de membri.
R.B. Cine sunt liderii bisericii ?
S.T. Deși suntem o biserică mică, avem foarte mulți frați și surori care se implică în lucrarea de slujire. Eu (n.a. Sergiu Tutelea) sunt păstorul bisericii . Apoi avem doi predicatori dintre care unul este misionar în stul vecin, este vorba de Sergiu Grigoraș. Mă bucură mult și implicarea altui bun predicator Mihai Sclifos. Școala duminicală are trei profesoare Dina Marusic, Mariana Burlea și Silvia Tutelea.
R.B. Cum vă implicați în societate în care trăiți?
S.T. În cadrul bisericii avem un centru de binefacere susținut de o biserica din Germania, activitatea acestui centru centrului constă dintr-o cantină sociala unde hrrănim în jur de 25-30 copii din famlii social vulnerabile și peste 20 de bătrâni cărora le ducem un prinz la domiciliu. Cu acești copii facem și studiu biblic și îi ajutam pe copii să-și facă lecțiile pentru acasă. În afară de centrul de binefacere biserica are un proiect social pentru copii social vulnerabili. Peste o suta de copii primesc lunar ajutor material. Aceasta lucrare de binefacere ne deschid uși minunate pentru Evanghelie. În fiecare duminică la școala duminicală vin aproximativ 40-50 copii. Acest lucru se datorează proiectelor sociale în care suntem implicați și dedicării frumoase a membrilor din biserică. O altă implicare frumoasă este că noi ca și biserică organizăm tabere de vară cu copii și tinerii din localitate.
R.B. Care sunt cele mai mari nevoi ale bisericii pe care o păstoriți ?
S.T. Viziunea bisericii este de a planta câte o biserică în satele vecine. De aceea ne rugăm ca Domnul să scoată cât mai mulți lucrători din biserica noastră, care să fie gata să plece în aceste sate. Apoi o să ne rugăm pentru misiunea din satul Meleșeni , unde am început plantarea unei biserici. Vrem ca vara să organizăm o tabără pentru copii care ne va solicita foarte mult financiar. Să vă rugați ca să vină copii cât mai mulți copii și tineri . O altă nevoie este trezirea spirituală a oamenilor din acest sat, dar și din satele vecine.
R.B. Vă mulțumesc mult