Istoria Bisericii Creștine ”Emanuel” din comuna Bravicea raionul Călărași

Tutelea

Comuna Bravicea este situată în codrii Moldovei. Această comună este cunoscută prin  faptul că a dat țării oameni care au contribuit la creșterea culturii și științei.  Vă propun să citiți un interviu cu păstorul bisericii din Bravicea, Sergiu Tutelea.

Radu Blendarencu: Domnule Tutelea, care este istoria bisericii din comuna Bravicea?

Sergiu Tutelea:  Biserica din satul  Bravicea are o istorie lungă.  Primul om care a adus credința în satul  Bravicea a fost  Cogâlniceanu Feodo.  Acesta  a  fost expulzat din țară unde a ajuns în România și aici  l-a primit pe Domnul Isus ca Salvator perosnal.  După o vreme s-a întors în satul său natal și a inceput lucrarea de misiune. Nu a trebuit sa treacă  mult  timp și au apărut primele roade.  De la început frații din Bravicea se adunau pe la case. Mult mai târziu prin anul  2008 a fost  deschisă casa  de rugaciune.  Acum în cadrul bisericii avem  24 de membri.

R.B. Cine sunt liderii bisericii ?

S.T.  Deși suntem o biserică mică, avem foarte mulți  frați și surori care se implică în lucrarea de slujire. Eu (n.a. Sergiu Tutelea) sunt păstorul bisericii . Apoi avem doi predicatori dintre care unul este misionar în stul vecin, este vorba de Sergiu Grigoraș. Mă bucură mult și implicarea altui bun predicator Mihai Sclifos.  Școala duminicală are trei profesoare Dina Marusic, Mariana Burlea și Silvia Tutelea.

R.B. Cum vă  implicați în societate în care trăiți?

S.T. În cadrul bisericii avem un centru de binefacere susținut de o biserica din Germania, activitatea  acestui centru centrului constă dintr-o cantină sociala unde hrrănim în jur de  25-30 copii din famlii  social vulnerabile  și peste 20 de bătrâni cărora  le ducem un prinz la domiciliu. Cu acești copii facem și studiu biblic  și  îi ajutam pe copii să-și facă lecțiile pentru  acasă. În afară de centrul de binefacere biserica are un proiect  social pentru copii social vulnerabili. Peste  o suta de copii primesc  lunar ajutor material.  Aceasta lucrare de binefacere  ne deschid uși minunate pentru Evanghelie. În fiecare duminică la școala duminicală  vin aproximativ 40-50 copii.  Acest lucru   se datorează proiectelor sociale în care suntem implicați și dedicării frumoase a membrilor din biserică. O altă implicare frumoasă este că noi ca și biserică  organizăm  tabere de vară cu copii și tinerii din localitate.
 

R.B. Care sunt  cele mai mari nevoi ale bisericii pe care o păstoriți ?

S.T. Viziunea bisericii  este  de a planta câte o biserică în satele vecine. De aceea ne rugăm ca Domnul să scoată cât mai mulți  lucrători din biserica noastră, care să fie gata  să plece  în aceste sate. Apoi o să ne rugăm pentru misiunea din satul Meleșeni , unde am început  plantarea unei biserici. Vrem ca vara să organizăm o tabără pentru copii care ne va solicita  foarte mult  financiar. Să vă rugați  ca să vină copii cât mai mulți copii și tineri . O altă nevoie este  trezirea spirituală a oamenilor din acest sat, dar și din satele vecine.

R.B. Vă mulțumesc mult