Istoria Bisericii Creştine Evanghelice din oraşul Cricova municipiul Chişinău

Oraşul Cricova face parte administrativ din sectorul Râşcani al oraşului Chişinău. Este un orăşel cunoscut departe de hotarele ţării tocmai pentru unul din cele mai lungi galerii naturale de peste 120 de kilometri folosite pentru depozitarea vinului. Oraşul Cricova este unul din principalele destinaţii turistice ale ţării. Iar Cricova mai este supranumit şi oraşul stropilor de soare. Mai mult decât atât, în acest oraş au acceptat să fie lumină şi sare mai mulţi oameni care au devenit creştini prin credinţă în Domnul Isus. Despre istoria bisericii creştine din oraşul Cricova ne-a relatat păstorul Serghei Namesnic. Un interviu pe care vi-l propun spre citire.

R.B. Domnule Namesnic, cum şi-a început activitatea biserica din oraşul Cricova?

S.N. Biserica din orașul Cricova şi-a început activitarea cu un grup de credincioşi care erau membri în diferite biserici din Chişinău dar locuiau în orașul Cricova. În anul 1993 aceşti fraţi şi surori au început să se adune în casele lor şi se rugau pentru mântuirea oamenilor din oraş. În 1994 am început să organizăm diferite întruniri evanghelistice, iar în anul 1995 deja ne adunam în incinta şcolii ruse din centrul oraşului Cricova, şi tot în acelaşi an am început construcţia casei de rugăciune unde ne-am mutat în  anul 1999 dar a fost inaugurată (sfinţită) în luna mai a anului 2002. În tot acest timp şi până în prezent membrii bisericii s-au implicat activ în proclamarea Evangheliei şi mulţi locuitori ai oraşului Cricova şi satelor din jur au fost salvaţi prin credinţa în Domnul Isus. De fapt ,scopul bisericii din orașul Cricova este glorificarea lui Dumnezeu prin împlinirea poruncilor Sfintelor Scripturi, răspândirea veştii bune că prin Domnul Isus oricine se pocăieşte este salvat. Apoi, ne dorim ca credincioşii să fie lumină şi sare pentru cei din jur si desigur părtăşia frăţească şi închinarea în duh şi adevăr înaintea lui Dumnezeu. La moment în biserică sunt 140 de membri.

R.B.  Cum vă implicaţi ca şi biserică în societate?

S.N. Actualmente Biserica este implicată în mai multe proiecte prin care contribuie la îndeplinirea marii trimiteri a Domnului Isus. Predicarea Evangheliei  este o altă implicare atât în incinta bisericii cât şi în afara ei. Organizăm evanghelizari în oraş şi în comunele din jurul nostru. Am contribuit la plantare de noi biserici în Măgdăceşti şi Porumbeni. Şcoala duminicală şi învătarea copiilor să frecventeze şcoala  duminicală este o altă implicre a bisericii. În fiecare an se organizează tabără creştină pe lângă biserica locală. Ajutăm bolnavi de boli oncologice cu care facem studio biblic. Ajutăm copii din familii sociale vulnerabile. Îi  ajutăm direct si prin primărie dar evident şi prin alte proiecte. Ca şi biserică  suntem implicaţi în lucrarea de predicarea a Cuvântului lui Dumnezeu în închisorile din Cricova. O buna parte din membrii bisericii sunt implicaţi în diferite misiuni care au activităţi atât în Moldova cât şi în alte ţări.

R.B. Dar în proiectul de predare a religiei în şcoală, cum v-aţi implicat?

S.N. În şcolile din Cricova  nu suntem implicaţi deşi  profesori avem. Ne vom implica neapărat în viitorul apropiat.

R.B. Cine sunt liderii acestei biserici ?

S.N. Suntem un grup de slujitori,  şi fiecare este implicat într-o lucrare specifică. Eu sunt păstorul coordonator al bisericii, şi vreau să le mulţumesc mult tuturor celor care activează în câmpul de misiune.

R.B. Care sunt nevoile bisericii, şi cum pot cititorii portalului http://www.moldovacrestina.net să se roage?

S.N. Cititorii şi toţi cei care doresc, se pot ruga pentru locuitorii din Cricova ca să fie salvaţi, şi pentru credincioşi ca Domnul sa-i întarească în mărturie.

R.B.  Vă mulţumesc