Istoria Bisericii Creștine "Golgota" din orașul Cimișlia

Tarlev viorel

Radu Blendarencu: Domnule Viorel Tarlev, care este istoria bisericii creștine din orașul Cimișlia?

Viorel Tarlev: Istoria Bisericii Crestine Evanghelice Baptiste ,,Golgota,, din orașul Cimislia a început în anii 1996 când frații din orașul Basarabeasca  și aici mă refer în mod special la  Dumitru Scutaru care  împreună cu familia sa au început să se implice în acest oraș ca să planteze o biserica.  Domnul i-a binecuvantat și în perioada anilor 1996-2001 au realizat foarte multe lucrări frumoase în acest oraș. Chiar dacă de la început nu am avut nici o casă unde să ne adunăm, Dumnezeu prin niște  frați din SUA au reușit să strângă fonduri pentru a construi Locașul de închinare.  Aveam deja casă de rugăciuni construită, însă de la început  început au fost câțiva oameni care au venit la Domnul. De la început o casă bătrânească  ne servea drept locaș de închinare. Abia în anii 2001 am reuști să finisăm construcția bisericii. Sigur că au fost și greutăți  și obstacole. Ca să vă spun un exemplu, primăria locală ne-a oferit loc  de construcție pentru biserică o mlaștină unde era imposibil de a construi ceva din punct de vedere omenește.  Dar și aici Domnul și-a arătat slava Lui, și astăzi avem pe teritoriul acestei mlaștini un frumos locaș de închinare pentru Slava lui, ca mărturie pentru toți oamenii. Pe langă faptul că era o biserica foarte tânară, frații s-au implicat și în diferite proiecte cum ar fi tabere de vară pentru copii. Avem un cabinet medical pentru oamenii  în vârsta, o cantină pentru copii din familiile social vulnerabile din oraș. Astăzi Biserica are 44 membri, 25 de tineri si copii. Parte frumoasă a lucrurilor este că în zilele de duminică Biserica este vizitată de peste 100 de persoane.

R.B. Cine sunt liderii bisericii Golgota?

V.T.  Biserica  îl are ca și păstor pe  Viorel Tarlev, care este absolvent al Universității Emanuel din Oradea, facultatea de Teologie Pastorală.  Am fost ordinat ca și păstor în anul 2008. Slăvit să fie Domnul pentru toți slujitorii bisericii care se implică mult în creșterea și administrarea bisericii.

R.B. Cum se implică biserica în orșul în care a pus-o Dumnezeu?

V.T.  Biserica este implicată în proiecte de Evanghelizare și plantare de biserici în acesta arie.  Avem pastori din România și din Marea Britanie care vin pentru servicii specialede Evanghelizare. Unul dintre proiectele noi instituite este Institutul Biblic ,,Emanuel,, din orașul Cimișlia, acreditat  de Asociația Americană de Acreditare și Europeană  și este în colaborare cu Bible School Georgia, Moody Bible din Chicago, Emanuel din Oradea. Aici isi fac studiile  pastori și sluijitori ai bisericilor din țară. O altă implicarea este cea de Evanghelizarea a tinerilor și lucrarea cu copii. Suntem o biserică activă în societate prin aceste  proiecte sociale ale bisericii.

R.B. Care sunt nevoile bisericii și cum pot cititorii portalului Moldova Creștină să se roage pentru ele?

V.T. În primul rand, avem nevoie de resurse umane ca și slujitori, ceea ce încercam acum să creștem noi slujitori pentru biserică. Evident  avem nevie și de resurse financiare pentru reparația clădirii a sistemului de încalzire. O altă nevoie strigentă este că dorimsă păstrăm și să  întreținem în continuare școala biblică prin care dorim să împlinim nevoiele bisericii.

R.B. Vă mulțumesc pentru interviu