Istoria Biserici Creștine din comuna Recea raionul Strășeni

 Fiecare lucru, fiecare activitate îşi are un început, un fundament, o istorie, care pe parcursul anilor se dezvoltă şi atinge noi culmi. În acest fel, Biserica Creştină Evanghelică Recea are şi ea o istorie, o zi care a dat un start întregei activităţi.

Istoria Bisericii Baptiste din comuna Recea

   Totul a început încă în anul 2000, cînd Federaţia Naţională de Taekwon-Do, la iniţiativa preşedintelui Federaţiei, pe atunci Ion Cheptene, împreună cu Valeriu Bulgaru, ambii originari din satul Recea, au început a se implica activ în organizarea anuală a luptei la berbec. Momentele de bucurie, de entuziasm şi dorinţa activă a băştinaşilor de a participa la asemenea evenimente au motivat şi au dat un imbold adevărat de a continua şi în alt mod un astfel de tip de activităţi. Astfel, în anul 2005, Ion Cotorobai şi cu un grup de tineri din oraşul Străşeni, încurajaţi de Ion Cheptene, au început să vină în sat şi să organizeze jocuri sportive cu copiii, lecţii de mîini dibace şi chiar tabere de zi în timpul verii, învăţînd, de asemenea, Cuvîntul lui Dumnezeu. Atît, Ion Cheptene, Ion Cotorobai, cît şi întreaga echipă fiind creştini şi cu frică de Dumnezeu, nu au putut fi indiferenţi de soarta oamenilor din localitatea Recea şi acest fapt i-au motivat de a se implica, în mod voluntar, în viaţa sătenilor prin toate aceste activităţi menţionate anterior, iar din 2009, cu ajutorul lui Dumnezeu, a început un centru de zi pentru copii. În cadrul acestuia, copiii iau prînzul după care prin diverse metode sunt învăţaţi cum să aibă o viaţă sănătoasă şi un comportament corect conform Cuvîntului lui Dumnezeu.

   Toate aceste lucruri au fost o adevărată bază, un început puternic spre naşterea Bisericii Creştine Evanghelice Recea, în anul 2011, unde toţi oamenii sunt bineveniţi ca în fiecare duminică la orele 10.00 pentru a ne închina împreună lui Dumnezeu şi a învăţa din Sfînta Scriptură. Ne bucurăm nespus că putem să ne implicăm în această localitate deosebită şi mulţumim tuturor care au inima deschisă, care ne susţin şi nu sunt indiferenţi, împreună cu noi, de a sluji altora, de a-i iubi şi toate acestea, fiindcă avem responsabilitatea primită de la Dumnezeu de a duce oamenilor vestea bună, de a-i învăţa din Sfînta Scriptură pentru a avea o viaţă vie şi sănătoasă în faţa lui Dumnezeu.

Vă invităm pe toţi de a ne închina împreună fiecare duminică la orele 10.00, iar orice sîmbătă la orele 17.00 cu  un grup de tineri  care petrec programe deosebite pentru tinerii din satul Recea unde este binevenit oricine.Dumnezeu să vă binecuvînteze şi să ne ajute în continuare Domnul ca Cuvîntul Său să fie cunoscut şi primit în inima fiecărei persoane din Recea!