Învață cum să studiezi Biblia inductiv timp de 28 de zile

Cu zece zile în urmă am venit cu soția în Cambodgia pentru a pregăti liderii din această țară în vederea predării Cuvântului lui Dumnezeu, folosind metoda și materialele de studiu biblic inductiv. La plecare am luat cu mine cursul biblic “Doamne, învață-mă să studiez Biblia în 28 de zile” de Kay Arthur. Acesta este un studiu devoțional care este conceput să fie studiat timp de 28 de zile, adică 4 săptămâni, dar chiar dacă am fost prins cu foarte multă slujire, l-am început când veneam încoace și eram pe avion și l-am încheiat azi tot pe avion când ne întoarcem. Mi-a plăcut foarte mult și vreau să-l recomand tuturor. Este foarte motivator. Cele 28 de zile de studiu sunt împărțite pe patru săptămâni. 

 

Prima săptămână este dedicată studierii textelor care arată importanța cercetării Sfintelor Scripturi pentru fiecare sfânt. Sunt studiate texte din cartea lui Osia, apoi exemplul frumos al lui Iosia. 

 

Săptămâna a doua și a treia sunt dedicate studiului cărții Iona din Vechiul Testament, iar în ultima săptămână se studiază cartea lui Iuda. În felul acesta toți pașii care țin de studierea inductivă a Bibliei sunt prezentați pas cu pas pe exemple concrete din cărțile menționate. 

 

Cursul acesta este foarte bun pentru a fi studiat cu biserica întreagă, în grupe mici, cu familia și individual și poate fi adăugat la celelalte 10 cursuri pe care le-am recomandat pentru înnoirea spirituală pe care dorim să o realizăm în anul 2015. 

 

Cursul acesta mai poate fi studiat și la seminare de trei zile. Chiar aș dori și mă gândesc să-l predau în cadrul unui seminar la Chișinău. De asemenea, poate fi studiat la o tabără de 5 zile, cum se face de obicei, de luni până vineri. 

 

Spre deosebire de manualul “Cum să studiem Biblia” de Kay Arthur, cursul acesta nu merge în toate detaliile ce țin de metodă, dar are partea practică la fiecare pas din studiul inductiv. 

 

Invit pe toți cei care au făcut acest studiu să scrie la comentarii impresiile lor, iar cine dorește să procure acest manual contactați-ne la email sau la telefon 069966779.