Întorși în lumea copiilor (I)

Studenții din cadrul Școlii Internaționale de Antrenori Sportivi și Mass-media au fost trimiși în ultima lor misiune din acest an. Scopul misiunii este să organizeze tabere de zi pentru copii în orice sat din Moldova.

Echipa formată din Victor Boicu, Victor Țoncu, Sergiu Zatic, Elisei Gorbunov și Virginia Tașcă au ales să facă tabără în satul Horodca r. Ialoveni. Echipa a ajuns în sat la ora 8:30 și au hotărît să meargă prin sat să cheme copii la tabără. Spre marea lor uimire timp de o oră s-au adunat aproximativ 30 de copii. Împreună cu ei, echipa a organizat jocuri și pe parcursul jocului s-au adunat mai mult de 50 de copii. Copii au rămas încîntați de venirea lor, pentru că au așteptat acestă tabără încă din luna iunie.

După câteva jocuri cu ei, copii au fost împărțiți în echipe, unde împreună cu studenții au studiat cartea ”Vai, am dat de probleme”. Pentru că la tabără au venit și copii miciți, cu ei au confecționat felicitări de mulțumire pentru mama.

La acestă tabără nu au lipsit nici părinții copiilor veniți. Ei i-au muțumit pentru că echipa se ocupau cu picii lor. Satul fiind mic, aceste lucruri au ajuns și la urechile primarului, care a venit să-i mulțumească pe studenți pentru jertfirea lor. Deasemenea el s-a bucurat mult pentru că de la toamnă se vor începe antrenamentele de fotbal. Copii au avut parte și de starturi vesele. Unde și-au epuizat toată energia. Împărțiți pe echipe, copii au trebuit să strîngă gunoiul de pe stadion împreună cu studenții.

La sfîrșitul taberei copii au avut parte de un antrenamet organizat de studenții de la școala de misiune. Copii au fost motivați să vină ziua următoare, dar cu un concurs cei care vor aduce cei mai mulți prieteni va primi un premiu.