“Institutul de Studiu Biblic Inductiv din Moldova mă ajută să înțeleg cum pot sluji mai eficient și mai productiv bisericii mele” INTERVIU cu Tim Maslov din SUA

Este un om de afaceri de succes, un familist bun și duce slujba de pastor în biserica locală. Deși locuiește cu familia în SUA, de câteva ori pe an vine în Moldova, la Institutul de Studiu Biblic Inductiv, pentru echipare duhovnicească. Faceți cunoștință cu Tim Maslov. Sperăm ca mărturia dumnealui să vă inspire la fapte mari pentru Dumnezeu. 

Moldova Creștină: Cum v-ați întors la Domnul Isus? 

Tim Maslov: Am crescut într-o familie creștină și am mers la biserică de la o vârstă fragedă. Atunci când ne-am mutat în America, părinții mei au lucrat din greu ca să plătească pentru ca noi să putem merge la o școală creștină. În timpul școlii, noi aveam servicii divine în fiecare săptămână. În timpul unui serviciu divin, după predică, a fost făcută invitația de a-L accepta pe Isus. Atunci am luat decizia de a-L urma pe Domnul Isus. A fost în octombrie 1994.

Moldova Creștină: Cu ce vă ocupați la momentul actual?

Tim Maslov: Eu și fratele meu, Mike, suntem parteneri într-o companie de construcție. Noi facem tencuială comercială la fațadele hotelurilor. În iunie 2017 se împlinesc 20 de ani de când activăm. Avem peste 60 de angajați care lucrează pentru noi. Munca în companie mă ține destul de ocupat pe parcursul săptămânii, dar planific ca, în afara companiei, să investesc cât de mult pot în slujire și în familie.

Moldova Creștină: Aveți o familie mare și frumoasă. Povestiți-ne mai mult despre familia dvs. 

Tim Maslov: Împreună cu soția Olga avem 5 copii biologici, iar în 2016 l-am adoptat pe Vova, un băiat în vârstă de 15 ani, din Ucraina.

Moldova Creștină: Ce v-a motivat să-l adoptați pe Vova? 

Tim Maslov: Încă de când ne-am căsătorit, am discutat mereu că vom dori să adoptăm pe cineva într-o zi. L-am cunoscut pe Vova la un program de vară și în scurt timp am ajuns să ne îndrăgostim de el. El a petrecut doar 3 săptămâni cu noi și în timpul acesta inimile noastre s-au atașat de el și nu am mai putut să ne imaginăm familia noastră fără el. Și el s-a conectat foarte bine cu familia noastră.

Moldova Creștină: Aveți ca și plan să vă extindeți ca familie? 

Tim Maslov: La moment suntem în procesul de adopție a doi frați din Ucraina. În timpul procesului de adopție a lui Vova, ni s-a prezentat un alt băiat de 6 ani, pe nume Dima, și am decis să îl adoptăm și pe el. Atunci când ni s-a arătat casa în care locuia, am înțeles că el mai are un frate, mai mare. Aceasta ne-a luat prin surprindere și am fost într-o dilemă. Băieții rămăsese orfani, pentru că ambii părinți le-au murit cu câțiva ani în urmă și ei nu mai aveau pe altcineva în familie. Nu am putut să îi despărțim, de aceea ne-am hotărât să-i adoptăm pe ambii.

Moldova Creștină: Sunteți un om de afaceri de succes, un familist bun și totodată duceți slujba de pastor în biserica locală. Cum vă reușește să le combinați?

Tim Maslov: Este dificil să gestionez toate responsabilitățile. Învăț să-mi pun cele mai importante lucruri pe primul loc. Am învățat că pentru a avea binecuvântarea lui Dumnezeu, puterea și călăuzirea Lui, trebuie să petrec timp în Cuvântul Lui și în rugăciune zi de zi.

De asemenea, noi suntem binecuvântați cu o echipă minunată  la „Anatole Exteriors”, care se ocupă cu multe aspecte ale afacerii.

Biserica noastră este o familie extraordinară care slujește împreună, lucrează împreună și care ne-au acordat un sprijin minunat. Noi slujim Domnului împreună. Bineînțeles că este dificil și întotdeauna avem nevoie de ajutor.

Soția mea minunată, Olga, este un ajutor atât de mare, un partener și un prieten pentru mine! Ea este întotdeauna răbdătoare, înțelegătoare și mă ajută în responsabilitățile mele. Ei i se datorează faptul că reușesc să fac față tuturor responsabilităților. Dumnezeu a fost credincios și întotdeauna ne-a purtat de grijă! Am văzut cum mâna Lui ne călăuzește!

Moldova Creștină: Sunteți student la Institutul de Studiu Biblic Inductiv din Moldova și de 2-3 ori pe an parcurgeți o cale lungă din SUA în Moldova pentru a trece pregătire duhovnicească. De ce ați ales să învățați la acest Institut și să faceți așa sacrificii?

Tim Maslov: Am fost invitat de Vasile Filat să vin pentru a studia și a crește în cunoștința Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să pot sluji mai eficient bisericii, pentru Împărăția lui Dumnezeu. Principalul motiv pentru care am ales să vin la Institut este că îmi oferă cunoștință și mă ajută să pun în aplicare adevărul lui Dumnezeu în biserica și în comunitatea mea. Aici se învață Cuvântul lui Dumnezeu într-un mod profund și direct de la sursa Adevărului și a credinței creștine. Învățătorii Institutului, Vasile și Anastasia Filat, ne conduc într-un mod minunat în descoperirea adevărurilor biblice, în motivarea și antrenarea noastră. Ei sunt exemple minunate în trăirea practică a credinței lor.

Moldova Creștină: Cum vă ajută Institutul?

Tim Maslov: Institutul mă ajută în învățarea principiilor de studiere profundă a Cuvântului lui Dumnezeu. Mă ajută să înțeleg cum pot sluji mai eficient și mai productiv bisericii mele. Învățând cum să aplic adevărurile din Cuvântul lui Dumnezeu, sunt astfel capabil să-mi analizez slujirea, să înțeleg ce merge bine și ce nu, să aflu ce trebuie să schimb pentru a răspândi mai eficient adevărurile lui Dumnezeu.

Moldova Creștină: Recent v-ați întors de la sesiunea “Faptele Apostolilor”. Cu ce decizii ați plecat acasă? 

Tim Maslov: Să continui să fiu vigilent în studierea Cuvântului lui Dumnezeu. Am fost un pic intimidat să mă întorc la rutina vieții din cauza presiunii culturale enorme și a așteptărilor ei, dar la această sesiune mi-am schimbat felul de a mă ruga. Mă rog ca Dumnezeu să îmi dea îndrăzneală de a-L mărturisi și putere de a sta împotriva opoziției.

Moldova Creștină: Ce planuri aveți pentru viitorul apropiat pentru care ați dori ca cititorii noștri să se roage? 

Tim Maslov: Vom începe un nou grup mic cu oameni noi care sunt departe de Dumnezeu. De asemenea, vrem să facem împreună cu membrii bisericii studiul biblic Faptele Apostolilor, partea I. Vă rog să vă rugați pentru înțelepciune și dedicare în aceste grupuri. Vă rog să vă rugați pentru unitatea bisericii în ce privește misiunea noastră, pentru adopția lui Kiril și a lui Dima în acest an.

Moldova Creștină: Vă mulțumim.