INTERVIU EXCLUSIV. Scott Lively neagă acuzațiile aduse împotriva sa

Radio Europa Liberă a postat recent un articol despre Lively Scott, doctor în drept și activist pentru valorile moral creștine, pentru valorile familiei în America și în alte state ale lumii. Lively Scott ar putea fi judecat acum ca urmare a unei plângeri venită din Uganda fiind învinuit de incitare la ură și teroare împotriva homosexualilor.

Situația este prezentată în articolul la care s-a făcut referință unilateral, fiind citate doar sursele care aduc acuzații, iată de ce MoldovaCreștină vine să prezinte a doua parte a lucrurilor. Citiți în interviul ce urmează ce are de spus Lively Scott pentru a vă forma o opinie obiectivă asupra cazului discutat.

Care este obiectul acțiunii intentate împotriva dvs. și cine stă în spatele ei?

Acest proces este o încercare de a mă stopa în răspândirea adevărului despre agenda politică distructivă a mișcării globale a homosexualilor. Sunt pastor creștin care predă Biblia și arată cum respingerea instrucțiunilor lui Dumnezeu ne afectează individual, precum și întreaga societate

 

În primul rând în spatele acestui proces sunt avocații Culturii Marxiste ai Centrului pentru Drepturile Constituționale cu sediul în SUA, susținuți de George Soros. Eu cred că homosexualii activiști din Uganda sunt în mare parte păcăliții lor. Da, liderii organizației LGBT SMUG din Uganda sunt responsabili pentru propriile lor minciuni și acțiuni, și ar trebui să fie trași la răspundere, dar cea mai mare parte din vină o poartă acești avocați.

 

Care din afirmațiile dvs. au fost catalogate drept incitare la ură și persecutare? Potrivit legislației, se încadrează acestea în limitele libertății de exprimare?

 

Conținutul cursurilor mele pot fi găsite în monografia ce-mi aparține ”Răscumpărând Curcubeul: Un răspuns creștin pentru Agenda Gay”: http://www.defendthefamily.com/rtr/. Cartea este tradusă și pentru site-ul Moldova Creștină și poate fi găsită pe secțiuni, sub formă de articole tematice. Niciodată nu am incitat la ură sau violență împotriva homosexualilor. Comentariile și afirmațiile mele sunt protejare de Primul Amendament al Constituției SUA.

De ce legea din Uganda, la elaborarea căreia ați contribuit, a fost numită de apărătorii minorităților sexuale ”Ucideți homosexualii”? Aceasta promovează ea? 

Legea Anti-homosexualitate din Uganda a avut o categorie de infracțiuni numite ”homosexualitate agravată” pentru care se aplica pedeapsa cu moartea. Accentul era pus pe infracțiunile săvârșite împotriva copiilor și infectarea intenționată cu SIDA, dar, de asemenea, includea și recidiva, pe care alții ar fi interpretat-o ca incluzând pedepsirea homosexualității cu moartea. Niciodată nu am susținut această lege și cu siguranță nu am promovat-o. Sfatul meu pentru Parlamentul Ugandei a fost să se concentreze pe reabilitarea și prevenirea homosexualității. 

De ce mesajul transmis de dvs. a fost înțeles drept ură fiind numit de unele grupuri ”misionarul urii”? 

Mișcarea homosexuală și aliații ei media mint în mod deliberat despre afirmațiile și acțiunile mele, pentru că aceasta este o cale convenabilă pentru înaintarea agendei lor politice. Ei încearcă să-i facă pe oameni să creadă că orice dezaprobare a homosexualității conduce spre uciderea homosexualilor și că ei pot să forțeze pe oricine să respingă Biblia și să îmbrățișeze perspectiva pro-”gay” ca și o politică necesară pentru a preveni violența și crimele împotriva homosexualilor. De fapt, dezaprobarea comportamentului nesănătos este o necesitate socială și nu o justificare sau o cauză pentru violență.

Vizitând Republica Moldova cu 2 ani în urmă ne-ați avertizat cu privire la urmările adoptării legii anti-discriminare, le considerați la fel de grave? 

Discriminarea împotriva oricăror relații sexuale în afara cadrului de căsătorie autentică este necesară pentru a proteja societatea de la ruinarea instituției familiei, realitate ce a afectat atât de rău Occidentul. Homosexualitatea este cea mai rea formă a rebeliunii sexuale pentru că homosexualii s-au unit într-o armată de radicaliști intenționați să distrugă fundamentele creștine ale civilizației și să remodeleze societatea după imaginea lor. Sfatul meu pentru toate națiunile este să păstreze și protejeze căsătoria și familia naturală în calitate de curent de bază în societate, precum și să arate toleranță rezonabilă persoanelor care aleg să trăiască în mod privat și discret în afara curentului în diferite subculturi.

Cum ați fost primit și tratat în Republica Moldova de către minoritățile sexuale? Ați avut libertatea de exprimare și un tratament egal și nediscriminatoriu în țara noastră? 

Nu am experimentat nici o opoziție din partea homosexualilor din Moldova. 

În continuu alarmați despre pericolele agendei homosexuale. Credeți că acest caz ar face parte din agenda lor?

Da. Acest proces intentat împotriva mea este o formă de pedeapsă și hărțuire, pentru a mă face să mă întreb dacă se merită această încercare și tulburare pentru faptul că stau pentru adevăr. Vă asigur că niciodată nu voi înceta să vorbesc adevărul lui Dumnezeu, indiferent de ce mă va costa.