Interviu cu Valentin Crâlov – candidatul Partidului Socialist Patria-Rodina la funcția de primar general al Municipiului Chișinău

krilov

A fost deputat în primul parlament al țării. Deși este vorbitor de limbă rusă, din respect pentru cetățeni țării, a învățar limba română pe care o vorbește fluent.  Dorește să devină primar pentru pentru a promova politicile sociale ale partidului din care face parte. Vă propun să citiți un interviu cu Valentin  Crilov candidatul Partidului Politic Patria – Rodina la funcția de primar general al municipiului Chișinău.

Radu Blendarencu: Domnule Crilov, de ce ați decis să candidați la funcția de primar general al capitalei țării?

Valentin  Crâlov: Decizia  de a candida la funcția de primar aparție consiliului politic al partidului. Am decis să candidez la această funcția pentru că știu problemele cu care se confruntă orașul meu natal. Aici m-am născut și îmi doresc ca să implimentez acele reforme sociale  de care are atâta nevoie orașul. Un alt scop este promovarea ideilor partidului nostru care se bazează pe câteva priorități obștești, printre care cultura, invățământul și ocrotirea sănătății. Aceste valori doresc să le transpun în viață în cazul în care voi deveni primar.  Sloganul cu care intru în campanie este “Pentru egalitate socială și apărarea și promovarea democrației  în structurile administrative”. Prin urmare egalitatea, ordinea și echitatea socială sunt  pilonii pe care mă bazez ca și membru al Partidului Socialist Patria Rodina

R.B. Ce doriți să schimbați în capitală în cazul în care deveniți primar?

V.C. Voi lucra ca să implimentez ceea ce am spus mai sus. Vreau să vă spun,că avem o legislație foarte bună, însă noi suntem acei care nu o îndeplinim, și aici este marea problemă. Vreau ca să motivez oamenii să respecte buchia legii. Cum vrem noi să avemo administrație eficientă, dacă primarul și cei din administrația publică locală, nu întodeauna respectă legea, și nu se țin de cuvânt? O astfel de abordare a problemelor este periculoasă.

R.B. Domnule Crâlov, la alegerile parlamentare  partidul din care faceți parte i-au suținut pe comuniști, ce v-a făcut să nu mai mergeți cu ei la alegerile locale?

V.C. Cu regret comuniștii nu s-au ținut de cuvânt în multe aspect. Char dacă au promis multe lucruri că le vor schimba, inclusiv în interiorul partidului, vedem  că este greu ca ei să accepte alte opinii și păreri. Noi de exemplu pledăm pentru unificarea forțelor de stânga, ceea ce încă nu dorește partidul communist. Ei doresc numai ca să participăm pe listele lor electorale, ceea ce după părerea mea, nu este onest.

R.B. Credeți că veți  trece în turul doi?

V.C. Dacă  vă referiți la orașul Chișinău, trebuie să fim realiști.  Pentru noi este foarte important ca oamenii  noștri  să intre în Consiliul Municipal.

R.B. Cum vreți să motivate alegătorii că sunteți  persoana potrivită pentru a le fi primar?

V.C. Unul din atuurile mele este că eu sunt originar din orașul Chișinău. Știu acest oraș de cand eram mic, și cunosc problemele lui. Am  o experiență politică de 22 de ani.Am fost deputat în primul și al doilea parlament. Prin urmare experiența politică este destul desuficientă ca să pot rezolva multe din nevoiele oamenilor din oraș. Mă cunosc cu foarte mulți  oameni, și candidature mea este cunoscută  locuitorilor orașului

R.B. Cum veți proceda  în cazul în care  în care Parlamentul adoptă legea nedescriminării? Veți permite minorităților sexuale să organizeze  parade  în centrul capitalei?

V.C. Nici într-un caz! Homosexualii  nu vor primi acceptul meu să facă parade, dar nici alte prostii în centru  orașului, și mai ales public.  Nu este vorba aici de libertatea omului, nu există noțiunea de minoritate sexuală. În declarația Universală pentru Drepturile Omului, adoptată în 1949, dar și în alte documente atât la nivel mondial cât national, nu există acest termen ambigu.  Nu este normal ca  acești oameni cu devieri amorale să  conducă societatea cum doresc  ei, și să se impună în societatea prin diferite legi. Este anomalie acest lucru. Personal consider că este o problemă artificială, și este un mare păcat împotriva firii și a omenirii.

R.B. Mulțumesc pentru interviu.