Interviu cu pastorul Daniel Branzai

Povestiţi pe scurt despre Dvs., familia care o aveţi şi slujba pe care o faceţi în Evanghelie.

Ma numesc Daniel Branzai, sunt pastor baptist la biserica Bethel din Anaheim, California, Statele Unite ale Americii. Sunt casatorit cu Daniela si avem doua fete, Christine si Sarah. De la Christine avem doi nepoti: Timothy si Michael.

Pe langa lucrarea pastorala din biserica Bethel, editez revista „Luminatorul” a Asociatiei Bisericilor Baptiste din SUA si Canada, editez Manualul pentru Scolile duminicale din cadrul acestei Asociatii si intretin o serie de site-uri si blog-uri pe Internet.

Sunt autorul mai multor carti tiparite in limba romana si am contribuit la studiile ajutatoare din „Biblia cu Explicatii”, scoasa de Christian Aid Ministries din Ohio, SUA.

Cine şi ce v-a motivat să apelaţi la reţeaua Internet ca şi o unealtă de răspândire a Evangheliei?

Am trecut printr-o criza de functionare in biserica pe care o pastoresc si m-am retras ca un urs in barlog sa-mi ling ranile. In perioada aceea am invatat ce este si cum se foloseste Internetul. Raul acela mi-a deschis un orizont mult mai mare pentru lucrare.

Ce aţi realizat până în prezent prin blogging în plan de evanghelizare?

Intretin cateva bloguri: unul personal, unul de orientare in lumea evanghelica, unul de predici, unul de amintiri cu sfinti, unul de „analiza a lucrarii crestine sub crestinism”. Cred ca blogurile m-au ajutat sa fiu folositor unui numar mult mai mare de oameni decat cei care fac parte din biserica si comunitatea noastra din Los Angeles.

Unul din rezultatele surpriza a activitatii mele pe Internet a fost ca un baiat ne-a gasit biserica pe Internet, a venit la noi, s-a indragostit de fata mea si imi este acum ginere.

Ca si acesta au mai venit multi altii. Pe de alta parte, multi studenti in teologie si multi oameni din alte continente m-au rugat sa le dau o mana de ajutor in problemele lor.

Cum reuşiti să faceţi ucenici prin intermediului reţelei Internet?

Am cateva liste de comunicare (Yahoo lists) cu care intretin legaturi de ucenicizare cu o serie de crestini.

Cum vedeţi impactul bloggerilor creştini români în ce priveşte propovăduirea Evangheliei?

Cred ca este,dupa inventarea tiparului, radioului si televizorului, cea de a patra mare posibilitate de a comunica Evanghelia la nivel global. Este ceva providential, specific pentru vremea sfarsitului

Ce planuri aveţi pentru viitor în privinţa lucrării ce o faceţi prin intermediul reţelei Internet?

Sa invat pe cati mai multi sa-l foloseasca pentru propovaduire, sfatuire si asistenta spirituala. Ar fi grozav daca fiecare pastor de suflete ar avea „glas” si pe Internet.

Vizitaţi blogul pastorului Daniel Brânzei