INTERVIU cu David Arthur, directorul general al Misiunii Precept Ministries International

David Arthur este invitatul special din acest an al Misiunii Precept Ministries la Festivalul Precept Ministries Moldova, care se desfășoară în perioada 16 – 21 iulie. David Arthur ne-a oferit un interviu despre slujirea pe care o face, în calitate de director general al Misiunii Precept Ministries, despre vizita în Moldova și despre cartea Estera, pe care o va preda la acest Festival.

Дэвид Артур
Dorim ca publicul nostru să vă cunoască mai bine. Vă rugăm să ne împărtășiți cum Dumnezeu v-a chemat la această misiune?

David Arthur: Fiindcă am crescut în familia Arthur, se aștepta de la mine să calc pe urmele părinților în ce privește misiunea. Însă, cariera mea de adult a debutat cu activitate în sfera de business. După ce am lucrat într-o companie, la câțiva ani diferență mi-am lansat propria afacere în domeniul tehnologiilor informaționale.

La mijlocul anilor 90, pastorul m-a rugat să ajut în conducerea unui grup de școală duminicală. Atunci descoperit darul de învățător pe care mi l-a dat Dumnezeu. La scurt timp după aceasta am început să lucrez pentru misiunea Precept Ministries, pentru aripa de tineret a misiunii. După 5 ani am mers să-mi iau masteratul în teologie și am slujit apoi în calitate de pastor 8 ani. Iubesc foarte mult biserica!

M-am implicat să ajut un prieten care conducea misiunea ”Dăruiește generos”, predînd mesajul biblic despre generozitate, dar am revenit la misiunea Precept Ministries, de data aceasta să conduc departamentul de predare și instruire. În 2012 consiliul administrativ m-a ales în calitate de director general al organizației. Conduc și până astăzi un personal de 67 de membri la sediul central al misiunii în Chattanooga, TN. Petrec jumătate din timpul meu predînd și scriind studii biblice.

Suntem foarte bucuroși și recunoscători că avem misiunea Precept Ministries în țara noastră. Ce mesaj ați dori să transmiteți oamenilor din Moldova care iubesc să studieze cursurile de studiu biblic inductiv?

David Arthur: Moise le spune oamenilor în ultimul său discurs în Deuteronom 32 să ia aminte și să-și pună la inimă tot ce are de spus Cuvântul lui Dumnezeu pentru ei și explică de ce în versetul 47:

„Puneţi-vă la inimă toate cuvintele pe care vă jur astăzi să le porunciţi copiilor voştri, ca să păzească şi să împlinească toate cuvintele legii acesteia. Căci nu este un lucru fără însemnătate pentru voi; este viaţa voastră şi prin aceasta vă veţi lungi zilele în ţara pe care o veţi lua în stăpânire după ce veţi trece Iordanul.” (Deuteronom 32:46, 47)

Îi încurajez pe frații mei credincioși din Moldova să prețuiască mult Cuvântul lui Dumnezeu, Biblia, să ia în serios tot ce este scris în Biblie și să aplice aceste învățături în fiecare aspect al vieții lor, pentru că, într-adevăr, Cuvântul este viața noastră.

Vom studia la Festival manualul de studiu biblic inductiv bazat pe cartea Estera, recent tradus în limbile română și rusă. De ce este această carte relevantă și pentru zilele noastre?

David Arthur: Apostolul Pavel ne învață în Romani 15:4 că ”tot ce a fost scris mai înainte a fost scris pentru învăţătura noastră, pentru ca, prin răbdarea şi prin mângâierea pe care o dau Scripturile, să avem nădejde”. Aceasta înseamnă că fiecare carte din Biblie poate însufleți credincioșii și le poate da nădejde ca să-L urmeze pe Hristos indiferent de circumstanțe.

Cartea Estera prezintă un fragment din istorie în care în mod fascinant Dumnezeu Și-a arătat puterea, chiar dacă nu este menționat nici măcar o dată numele lui Dumnezeu în această carte. Sunt convins că, după studierea profundă a cărții Estera, participanții vor rămâne încurajați să trăiască potrivit cu credințalor în vremuri de încercare, în vremuri dificile, înțelegînd bine suveranitatea lui Dumnezeu.

De ce este important să studiem Cuvântul lui Dumnezeu? Cum poate Cuvântul lui Dumnezeu să aducă schimbare în viețile oamenilor?

David Arthur: Ultima epistolă scrisă de apostolul Pavel este 2 Timotei. În 2 Timotei 3:16-17 Pavel face această afirmație puternică:

”Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.”

Dumnezeu ni Se descoperă în Cuvântul Său cu multă bunăvoință și prin mare har. Noi avem nevoie disperată de Cuvântul lui Dumnezeu, pentru că este bun pentru noi, după cum este explicat în aceste 2 versete. Noi avem nevoie să fim corectați și făcuți desăvîrșiți, pentru că Dumnezeu are pentru noi lucrări mari pe care să ni le încredințeze să le facem. Biblia este calea directă prin care Dumnezeu Își echipează oamenii Săi ca să fie destoinici pentru orice lucrare bună. Dacă a fi creștin înseamnă să-L cunoști cu adevărat pe Dumnezeu și să-L urmezi cu toată inima, sufletul și mintea, atunci studiul biblic este vital, extrem de important.

Aveți un mesaj specific pentru cititorii noștri?

David Arthur: Slujirea mea în calitate de director general al misiunii Precept Ministries mă face să ajung în multe țări ale lumii. Desfășurăm misiunea în 180 de țări în 70 de limbi diferite. De la China până la Africa, am fost martor ocular al impactului pe care-l are această misiune asupra Bisericii globale. Dar trebuie să vă mărturisesc că Moldova este printre țările în top, unde chiar se vede o misiune eficientă. Echipa de la voi, condusă de Vasile Filat, este remarcabilă cu adevărat. Abia aștept să vin să văd și să fac cunoștință personal.