“Folosesc tot ce știu pentru a fi cât mai eficient pentru Împărăția lui Dumnezeu”, Alexandru Buzilă.

Unii slujitori creștini au fost derutați de pandemia COVID-19 și s-au oprit din activități, alții s-au adaptat bine și vestesc Evanghelia eficient. Este și cazul lui Alexandru Buzilă, un neobosit lucrător în Evanghelie, care de mulți ani vestește pe Domnul Isus oamenilor din localitatea sa. Alexandru Buzilă este pastor la biserica locală baptistă din Giurgiulești – Maranata, și împreună cu familia sa numeroasă valorifică orice ocazie aducând roade pentru Împărăția lui Dumnezeu. Vă propunem mai jos interviul realizat cu dumnealui.

Moldova Creștină: Cum v-a surprins pandemia în slujirea pe care o faceți?

Alexandru Buzilă: Anul trecut, când am intrat cu toții în carantină, când copiii n-au mai mers la școală, când s-au închis și Bisericile… m-am oprit cred că 2 sau 3 zile. M-am rugat, am meditat la ce se întâmplă și apoi am început să predau Apocalipsa LIVE pe internet, în fiecare seară câte o lecție! Numărul celor ce priveau LIVE pe facebook, depășea uneori 100 de persoane! Toți erau în panică, frică, dezorientați și studiu biblic a fost foarte benefic pentru ei, ca roua pentru un pământ uscat!

Serviciile divine, le-am făcut un pic on-line pe ZOOM, apoi, când ni s-a permis am început să ne întâlnim afară! Nu am anulat nici o adunare, toate au mers după program și majoritatea celor din adunare au fost prezenți! Ba mai mult, frații din alte biserici care nu se întâlneau on-line.

Moldova Creștină: Împărtășiți, vă rog, practicile bune de evanghelizare și ucenicie pe care le implementați la ora actuală?

Alexandru Buzilă: Am văzut că se apropia vara, timpul taberelor și în jur numai restricții… atunci, Domnul ne-a descoperit să facem MINI-TABERE CU VECINII, ceva ce nu a mai făcut niciodată dar care a mers formidabil!

Iarna, am primit niște cadouri cu întârziere și m-am gândit să nu le dau așa simplu… atunci, Domnul mi-a descoperit un alt mod de a lucra cu copii: TABERE LA DISTANȚĂ, sau TABERE FĂRĂ FRONTIERE. Ce înseamnă asta? Copiii, adolescenții, tinerii primesc o provocare, cine completează o carte de studiu biblic într-o săptămână primește un cadou! Pot completa cărțile singuri, în grupuri mici, în clasă la școală, acasă cu părinții… cum vor! Apoi eu îi strâng, fac un concurs cu ei (să văd ce au învățat) predau o lecție din Biblie și le ofer cadourile mult așteptate!

Acum, predau lecții în școli, atât fizic, cât și on-line, chiar mâine merg să mă întâlnesc cu o clasă de a 12 liceu unde vom dezbate tema: Creația sau Evoluția? Am început în 3 localități Floorball cu studiu biblic, aștept să-mi răspundă și a 4-a localitate. Predau chitara la Biserică la noi cu studiu biblic. Am lecții pe ZOOM, Facebook, montez și postez și pe YouTube!

Deci folosesc tot ce știu pentru a fi cât mai eficient pentru Împărăția lui Dumnezeu.

Pot să ajut oricând pe fiecare lider doritor să ducă Evanghelia în contextul în care se află (tineri, copii, familiști…) Împărtășesc din tot ce merge la mine bine cu toată frățietatea!

Moldova Creștină: Cum reușiți să asigurați respectarea condițiilor sanitare în cadrul evenimentelor pe care le organizați atât cu copiii cât și cu adulții?

Alexandru Buzilă: Cât ține de noi, încercăm să facem tot ce putem (termometru la adunare, întâlnirile pe care le avem, dezinfectant, măști, distanță…) Dar, până la urmă dacă nu păzește Domnul o cetate degeaba lucrează cel ce o păzește spune Psalmul 127, așa că ne rugăm și mergem înainte sub protecția lui Dumnezeu prin credință!

Moldova Creștină: Cum reușiți să rămâneți motivat în lucrarea pe care o faceți? Cu alte cuvinte, care este secretul succesului pe care îl aveți?

Alexandru Buzilă: Harul lui Dumnezeu mă ține, eu nu sunt bun de nimic, sunt slab, neputincios, necioplit la vorbire… Alt secret este Cuvântul lui Dumnezeu care mă motivează în fiecare zi! Soția mea Ina, este un ajutor potrivit foarte bun, dacă nu ar fi ea nu aș fi făcut atât cât fac! Ea mă ajută în toate! Familia mă înțelege și îmi este alături! Biserica se roagă pentru mine și îmi este alături! Și nu în ultimul rând mentorii mei, Vasile Filat, familia Oglice, familia Sîli…

Moldova Creștină: Vă mulțumim!