Prietenii rele, relații ostile cu părinții, întoarcerea la Dumnezeu. Interviu cu Aidîn Blanaru

Aidîn Blanaru este un tânăr în vîrstă de 16 ani din satul Baimaclia, raionul Cantemir. El a crezut în Domnul Isus Hristos la antrenamentele de Taekwon-Do unde, împreună cu sportul a studiat Sfintele Scripturi. Adevărurile biblice l-au marcat profund și i-au transformat viața. Aidîn și-a urmat studiile la Școala pentru adolescenți și tineri „Timotei” din Chișinău. Acolo s-a întărit spiritual iar în toamna acestui și-a mărturisit public credința în apa botezului. Acum visează să devină misionar. La vara viitoare planifică să aplice la Școala Internațională de Misiune Precept, urmând exemplul antrenorilor săi. Moldova Creștină a realizat un interviu cu Aidîn Blanaru. 

Moldova Creștină: Aidîn, cum a decurs copilăria și adolescența ta, înainte ca să-ți dedici viața în slujba lui Dumnezeu?

Aidîn Blanaru: Din copilărie, de prin clasa a cincea, începusem sa fac tot felul de năzbâtii, să ascult de sfatul prietenilor răi, să mă bat și să particip la bătăi împreuna cu ei. Furam bani de la părinți și mă purtam foarte urât cu ei. Ascultam tot mai mult de prieteni, vorbeam urât cu profesorii și cu alți colegi care erau mai slabi decât mine. Chiar îmi băteam joc de ei. Am rămas repetent în clasa a 7-a,  întrucât nu-mi ajungeau note de trecere, din pricina neascultării in timpul orelor. Ce este interesant că prietenii mei nu au rămas repetenți, am rămas eu, totuși nu am prins la minte. Înaintam în mai rău, începusem deja să fumez și, încetul cu încetul, ajunsesem la doua cutii pe zi. Consumam alcool și eram cât pe ce să ajung să curvesc dar, slavă Domnului, nu am făcut acest lucru.

Moldova Creștină: Când ai realizat că nu-ți merge bine și că trebuie să faci ceva cu viața ta? Cum te-ai împăcat cu Dumnezeu?

Aidîn Blanaru: Într-o zi, fiind la școală, am auzit că în satul meu începe un grup de Taekwon-Do. Am mers să învăț și eu a lupta, dar în scopuri rele. Acolo am început să studiez din Cuvântul Domnului, doar pentru că făcea parte din antrenamente, dar eram dezinteresat. Așa studiind, am fost marcat de niște adevăruri din cartea Apocalipsa și, astfel mi-a apărut dorința să aflu mai multe din Cuvântul lui Dumnezeu. Am hotărât sa merg la biserică, să mă implic la studiul biblic inductiv, la tabere de zi. Mentorii mei, Constantin și Andrei Procopenco mi-au propus să merg la școala Timotei din această vară. Așa că am parcurs prima mea sesiune, unde am studiat epistola 2 Timotei și studiul „Vrei sa fii ucenicul lui Isus? Trebuie sa plătești prețul”, din care am invățat multe adevăruri importante, care au contribuit la creșterea mea spirituală.

Fratele Andrei Procopenco a făcut chemare la pocăință, la care am plâns pentru păcatul meu. Toamna am hotărât să intru în legământ cu Dumnezeu prin apa botezului, așa că m-am botezat prin credința mea.

Moldova Creștină: Ce faci în prezent și ce planuri ai pentru viitor?

Aidîn Blanaru: Recent am preluat grupa mică de Taekwondo și fac cu ei studiu biblic, pentru că vreau ca și ei sa-L primească pe Hristos, la fel ca mine, ca mai apoi sa aducă roade pentru Impărăția Cerurilor. La vara anului 2022 îmi propun să merg la Școala Internațională de Misiune „Precept”, pe care au absolvit-o și mentorii mei. Vreau să răspândesc mai departe lucrarea prin Taekwondo și să-i ajutam pe oamenii pierduți, precum am fost eu, să ajungă la credința în Domnul nostru Isus Hristos.

O nouă pregătire biblică pentru adolescenți și tineri în cadrul școlii Timotei va avea loc în perioada 3-15 ianuarie 2022, la Chișinău. Timp de 2 săptămâni participanții vor studia cursurile ”Într-o zi mă voi căsători” și ”Cum să fii un mentor după voia lui Dumnezeu”, conduse de profesoara Anastasia Filat. Înregistrarea la școala Timotei se poate face pe site-ul http://www.eurasiaprecept.org sau la email info@precept.md