Întâlnirea cu antrenorii şi sportivii creştini din Moldova

Astăzi în incinta cafenelei „Foişor” din oraşul Chişinău a avut loc cea de a doua întâlnire cu antrenorii şi sportivii creştini atât din capitala ţării cât şi din afara ei. La această întâlnire moderată de Preşedintele Clubului de taek-won-do, deţinătorul centurii negre V Dan, Vasile Filat au participat 30 de antrenori, preşedinţi de cluburi şi sportivi creştini.Scopul acestei întâlniri a fost de a afla cât mai multe despre misiunile sportive din ţară care sunt implicare în vestirea Evangheliei folosind sportul. Deasemenea organizatorul acestei întâlniri, Vasile Filat a prezentat antrenorilor şi misionarilor prin sport  câteva puncte importante în ceea ce ţine de chemarea noastră ca şi creştini sportivi. Un principiu cheie învăţat la această întâlnire a fost că un antrenor sportiv trebuie să cunoască bine Sfintele Scripturi şi drept scop trebuie să aibă facerea de ucenici. Altfel toată alergarea zilnică ar putea fi în zadar. Toţi cei prezenţi s-au arătat încântaţi de ideia de a mai organiza  astfel de întâlniri care nu fac decât să consolideze mişcarea sportivă creştină din Moldova.

 

Danut in parc 249
Participanţii şi-au făcut notiţe despre cum mai bine să ducă Evanghelia prin sport. În această poză este liderul sportivi al Bisericii Creştine “Vocea Adevărului” Alexandru Pulev.
Danut in parc 303

La întâlnire a participat şi Sergiu Teliucov (primul din stânga), campion european la powerlifting în anul 2009 în Marea Britanie.

Danut in parc 305

Printre participanţi s-au mai numărat şi mişcările sportive “Atleţii în Acţiune” şi “Sport Quest” cluburile de taek-won-do Adonai şi Dunamis (Calăraşi), clubul de fotbal “FC Ţintaşii” şi lideri sportivi care sunt gata să înceapă misiune prin sport. S-a convenit ca următoarea întâlnire să aibă loc în viitorul apropiat pentru că prin astfel de acţiuni putem mai bine să împlinim marea poruncă a Domnului Isus de a pleca şi a face ucenici în toată lumea. Iar Moldova are nevoie de Domnul Isus mai mult decât oricând.