Le este îngăduit creștinilor să folosească instrumente muzicale în închinare?

Întrebare:

Le este îngăduit creștinilor să folosească instrumentele muzicale în închinare, dacă Noul Testament nu vorbește nimic la acest subiect? Întrebarea mi-a apărut în urma unui comentariu postat la facebook, dar și citirii acestui articol http://www.pb.org/pbdocs/music.html. Mulțumesc anticipat.

Instrumente muzicale în biserica

Da, le este îngăduit creștinilor să folosească instrumente muzicale în închinare. Nu este adevărată afirmația că în Noul Testament nu se vorbește nimic la acest subiect. Cel mai bine vom înțelege dacă vom face o analiză a cuvintelor grecești din versetul 19 al capitolului 5 din Epistola către Efeseni. Citez mai întâi textul în limba română:

Vorbiţi între voi cu psalmi, cu cântări de laudă şi cu cântări duhovniceşti şi cântaţi şi aduceţi din toată inima laudă Domnului. (Efeseni 5:19)

În limba greacă acest verset este scris astfel:

λαλουντες εαυτοις ψαλμοις και υμνοις και ωδαις πνευματικαις, αδοντες και ψαλλοντες τη καρδια υμων τω κυριω,  (Ephesians 5:19)

Cuvântul  grecesc ψαλμος  (PSALMOS)  înseamnă impuls sau atingere și se referă la atingerea coardelor de la instrumentele muzicale. De altfel, cuvântul psalm provine de la psaltire, care era un instrument muzical cu coarde.

Tot în acest text este folosit și verbul αδω  (ADO) care se referă la cântatul cu vocea doar. Astfel, în același verset creștinii sunt îndemnați să cânte cu vocea și cu instrumente muzicale și din toată inima să-I aducă slavă Domnului Isus Hristos. Așa să ne ajute Dumnezeu să facem.