Indrăznește sfânt

Fiind în mijlocul unei furtuni pe mare, ucenicii Domnului Isus s-au speriat de moarte. Frica i-a paralizat total, și i-a lipsit practic de capacitatea de a mai lua decizii logice. Evident, atunci când ești în mijlocul unei furtuni și când viața îți este pusă în joc, indiscutabil frica pune stăpânire pe tine. Chiar dacă omenește nu vezi nici o ieșire din situație, și crezi că pierderea ta este inevitabilă, Domnul Isus poate interveni. Ucenicii în acea noapte furtunoasă au fost trimiși de Domnul Isus să treacă marea, prin urmare El era acela care și-a asumat protecția lor. În Biblie ni se spune clar că “până și perii din cap toți vă sunt numărați” (Matei 10:30). Și acest lucru este valabil chiar și atunci când trecem prin furtunile vieții. Domnul Isus are grijă de cei care Îl iubesc. Însă, în mijlocul furtunii, creștinilor le este dată o poruncă, să îndrăznească și să nu avem frică. Cuvântul lui Dumnezeu ne îndeamnă să venim întotdeauna înaintea lui Dumnezeu, cu îndrăzneală.

Dar nu cu o îndrăzneală obraznică, ci cu o îndrăzneală cu sfială sfântă. Am putea defini îndrăzneala, sau curajul cu dorinţa de a spune şi a înfăptui tot ce înseamnă binele nostru şi al aproapelui nostru, indiferent de preţul pe care îl plătim pe acest pământ, și indiferent de misiunea pe care suntem chemați să o facem. Dragule cititor fii curajos! A avea curaj înseamnă să nu te temi să faci binele.

A avea îndrăzneală înseamnă a avea picioarele bine ancorate în Cuvântul lui Dumnezeu și în promisiunile Lui. Mulți nu au îndrăzneală sfântă tocmai pentru că trăiesc în păcate ascunse și atunci ei nu au putere să fie curajoși. Mântuitorul în Ioan 16:33 spune: „în lume veţi avea necazuri, dar îndrăzniţi, veniţi la Mine, pentru că Eu am biruit lumea” şi vă voi da şi vouă biruinţă. Și apoi trebuie să știi că Domnul Isus este Biruitorul și El ne spune „îndrăzneşte pentru că Eu am biruit lumea.”

Să nu credem că îndrăzneala este o abilitate pe care o obținem la naștere. Aduceți-vă aminte de ucenicii Domnului Isus, Petru și Ioan. În timpul umblării cu Isus, au dat dovadă de o îndrăzneală oscilantă care le-a adus multe frustrări. Însă, după înălțarea la cer a Mântuitorului, au dat dovadă de îndrăzneală sfântă în vestirea cu putere a Evangheliei. Toată lumea din jur se mirau de îndrăznala lor. De ce? Tocmai pentru că, aceștia au încercat anterior să fie îndrăzneți prin puterea lor omenească dar care i-a dus la faliment. În schimb când și-au pus toată încrederea în Domnul Isus, ei au dat dovadă de o îndrăzneală sfântă care a fost recunoscută de către toți și care a adus multă roadă pentru Împărăția lui Dumnezeu. Îndrăzneala după voia lui Dumnezeu îți va aduce bucurie ție și celor din jur. Însă nu o poți avea dacă nu faci din Sfânta Scriptură pasiunea ta. Tocmai de acolo vine acea îndrăzneală sfîntă pe care ne-o dorim. Iar în aceste vremuri grele, avem nevoie atât de mult să cunoaștem clar voia lui Dumnezeu.

Foarte mulți nu au îndrăzneală pentru că privirea nu le este îndreptată spre cer. Atâta timp cât mergi cu ochii în jos, uitându-te la lucrurile și evenimentele din jur, probabilitatea de a mai avea îndrăzneală sfântă este nespus de mică. De aceea, scumpule cititor, privește sus, și nu uita că “în dragoste nu este frică ci dragostea desăvârșită izgonește frica, pentru că frica are cu ea pedeapsa; și cine se teme n-a ajuns desăvârșit în dragoste”. Îndrăznește sfânt și fii biruitor în aceste vremuri deloc ușoare.