Ce să faci când eşti îndrăgostită de fratele soţului sorei tale?

Întrebare:

Sunt îndrăgostită de un băiat. El este creștin cu adevărat, problema este ca fratele lui e căsătorit cu sora mea. În caz că m-aș căsători cu el, eu sunt sigură ca aceasta nu e incest pentru că nu suntem rude de sânge, ci prin căsătorie. Levitic 18 și 20 vorbesc despre legăturile care nu trebuie să existe sub nici o formă și aceasa nu este mentionată. Totuși, voiesc părerea unui pastor, dar sunt jenată să merg la pastorul meu, pentru că el ne cunoaște pe amândoi și eu nu sunt sigură că baiatul mă place și nici nu vreau să fiu eu care să facă primul pas.Vreau părerea unui pastor care cu adevărat va raspunde după Scriptură, ci nu după părerea proprie sau tradiție. De ceva timp citesc blogul Dumneavostră și am văzut că cu adevărat răspundeți totul după Biblie. Îl cunosc de mai mulți ani, dar am început să-l plac vreo 2 ani în urmă, am încercat de multe ori să-l uit. Acum recent am citit o carte de Leslie Ludy pentru fete și ea a dat o idee care mi-a plăcut foarte mult. Ea a zis că dacă credem că suntem îndragostite este bine să dăm lui Dumnezeu sentimentele noastre până la vremea potrivită, pentru că dacă petrccem mult timp gândindu-ne la un băiat, aceasta poate deveni un idol, pentru că Domnul Isus trebuie să fie în gândurile noastre cel mai mult. A continuat cu câteva idei cum putem face asta. Am încercat și chiar lucrează, acum aproape că nu mă gândesc la el în timpul săptămânii ( sau cel puțin încerc să nu mă gândesc) și totuși, de câte ori îl văd, inima îmi tresare. Credeți că ar trebui să-l uit complet sau e posibil ca voia Domnului este să fim împreună? Mulțumesc foarte mult.

Ce să faci când eşti îndrăgostită de fratele soţului sorei tale?Legalitatea căsătoriei

Da, ai dreptate, în Sfintele Scripturi o astfel de căsătorie nu este trecută în lista celor interzise şi deci, eu ca şi pastor şi predicator al Evangheliei nu am dreptul şi nu-ţi pot spune nimic mai mult decât ceea ce spune în Sfintele Scripturi. De altfel, pe acest site mi-au fost adresate astfel de întrebări des şi am prezentat şi pasajele biblice respective.

Păzeşte-ţi inima

Cât priveşte sentimentul pe care îl ai pentru acel băiat, cred şi eu că trebuie să-l învingi şi să încetezi  a te mai gândi la el sau la altul în sens de o viitoare căsătorie, pentru că prin aceste gânduri începi să alimentezi artificial un sentiment şi aceasta îţi poate apoi pricinui dezamăgire şi poate da naştere la vreun lăstar de amărăciune. Tocmai de aceea în cartea Cântarea Cântărilor este scris şi repetat de trei ori:

Vă rog fierbinte, fiice ale Ierusalimului: nu stârniţi, nu treziţi dragostea până nu vine ea. – (Cântarea cântărilor 8:4)

Este o decizie şi o alegere pe care trebuie să o faci tu ca să nu trezeşti dragostea până nu vine ea. Dar vei întreba: Când atunci vine dragostea? Atunci când se va apropia un băiat să te ceară în căsătorie, atunci va trebui să aduci sentimentele tale înaintea lui Dumnezeu şi să-i dai băiatului un răspuns potrivit cu răspunsul pe cate ţi-l va da Dumnezeu. Până atunci însă urmează sfatul Apostolului Pavel care a spus:

Tot aşa, între femeia măritată şi fecioară este o deosebire: cea nemăritată se îngrijeşte de lucrurile Domnului, ca să fie sfântă, şi cu trupul, şi cu duhul; iar cea măritată se îngrijeşte de lucrurile lumii, cum să placă bărbatului ei. (1 Corinteni 7:34)

Îngrijeşte-te acum de lucrurile Domnului ca să fii sfântă cu trupul şi cu duhul şi fă tot ce poţi pentru înaintarea Evangheliei şi mântuirea celor pierduţi.