Ce să faci când bărbatul după care doreai să te căsătorești a rupt relațiile și nu mai vrea să le refacă?

Întrebare:  

Bună ziua. Mă aflu într-o depresie mare… Am fost cu un bărbat 4 ani, am locuit împreună, a fost marea mea iubire(el este arab creștin),ne înțelegeam foarte bine, dar i-am greșit, vroiam să plec în Italia la muncă pe perioada de vară și nu i-am spus, nu i-am cerut sfatul, am hotărît singură. După ce el a plecat în țara lui, i-am spus că am bilet și plec în Italia. Cînd a aflat, a fost foarte supărat și mi-a zis să ne despărțim. Am încercat să-l întorc înapoi, nu am plecat la aeroport, plîngeam și îl căutam, dar el mă ignora total. Cînd am înțeles că chiar s-a terminat totul, am plecat în Italia. Cînd am revenit, mi-a spus că nu vrea să mă vadă. Mi-am găsit apartament și am plecat, dar îmi lipsește foarte mult, îl vreau înapoi, dar nu știu dacă Dumnezeu îmi ascultă rugăciunile…Sufăr foarte mult,nu mai pot face nimic, stau închisă în mine…Îl iubesc foarte mult…Ce să fac? 

 

Anterior am scris articolul „Cum să procedezi când dragostea și pasiunile nu sunt reciproce”, dar acela se referă la cineva care încă nici nu a avut un răspuns reciproc din partea persoanei de care este îndrăgostit sau îndrăgăstită. Aici este un alt caz, însă evident că băiatul nu mai vrea să aveți nici un fel de relații și nu-și mai dorește să vă căsătoriți. Dacă nu vrea aceasta, nu-l poți sili și orice efort al tău să-l apropii îl va îndepărta și mai mult. 

Nu știu care este relația ta cu Dumnezeu, dar dacă ai ales să fii ucenica lui Isus Hristos, atunci nu te poți căsători cu oricine, ci doar tot cu un creștin născut din nou. Dacă acest băiat nu este ucenic al Domnului Isus Hristos, nici nu trebuia să intri într-o asfel de relație și nici prin gând să-ți treacă că ai putea să te măriți cu el. Dacă așa este, acum cu nici un chip nu mai trebuie să insiști la reluarea acestei relații. 

Începe să-L cauți pe Dumnezeu din toată inima. El spune că așteptarea celor neprihăniți nu va fi decât bucurie și El va purta de grijă să-ți dea o căsătorie fericită dacă îi vei fi credincioasă Lui. Poate prin faptul că acest băiat te-a părăsit te-a protejat Dumnezeu de vreun mare rău.

Îți recomand să faci rost de cursul de studiu biblic inductiv „Într-o zi mă voi căsători” de Kay Arthur și să-l studiezi ca să te pregătești pentru o căsătorie fericită și tu să-ți faci bine partea contribuind la aceasta. 

Și-ți mai spun ceva important la urmă. Așa a aranjat Dumnezeu lucrurile ca inițiativa întemeierii unei familii să vină de la bărbați. Lor le-a fost dată și le aparține inițiativa și dacă încerci să preiai inițiativa, prin aceasta devii de speriat pentru bărbați. Domnul să te ajute să aștepți cu răbdare și să fii o ucenică credincioasă a Domnului Isus Hristos ca să moștenești Împărăția Cerurilor, căci Mântuitorul a spus că doar El este calea, adevărul și viața și nimeni nu vine la Dumnezeu Tatăl, adică în Împărăția Cerurilor decât doar prin El. Nu există nici o excepție. Caută mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui și toate celelalte lucruri, inclusiv o familie fericită, El ți le va da pe deasupra. Așa să te ajute Dumenzeu.