Îndemn la rugăciune. Biserica baptistă din Novokuzneţk, Rusia, este atacată cu minciuni

Biserica baptistă din Novokuznețk este atacată de presă și biserica ortodoxă rusă cu minciuni și interpretări eronate. Reporterii de știri au mers la oficiul bisericii și l-au intervievat pe unul din pastori implicat în evanghelizare. Pe parcursul interviului nu au apărut dubii că acesta ar putea fi folosit spre răul bisericii. Însă, prezentat la știri, s-a dovedit a fi un reportaj pus la cale pentru a prezenta eronat și rău biserica. Jurnaliștii au prezentat-o drept sectă care a provocat un scandal în creştere în oraşul Novokuzneţk prin răspândirea broșurii de evanghelizare „Scrisoare din partea Tatălui nostru Ceresc”.

Biserica din Novokuznețk atacată cu minciuni de presă

Este adevărat că echipa evanghelică a bisericii a distribuit o broşură care vorbeşte despre Tatăl Ceresc, chemând oamenii să vină la El, deoarece El îi iubeşte mai mult decât oricine și El a dat pe Fiul Său, Isus, ca să moară pentru păcatele lor. La sfârșitul broşurii este o invitaţie care spune:

Eu mereu am fost și voi fi Tatăl tău. Vei fi tu copilul meu? Te aștept.

Această frază a fost interpretată ca și chemare la sinucidere. Preotul Bisericii Ortodoxe Ruse a spus la știri că este o literatură periculoasă și oamenii nu ar trebui să-o citească. În concluzie, reporterul de știri a spus că experţii vor determina dacă aceasta poate fi calificată ca și extremism religios sau nu.

Broșura aceasta a fost tipărită de „Fiecare Casă pentru Hristos” și distribuită în multe orașe din Rusia, inclusiv Moscova și St. Petersburg, de sute de mii. S-a întâmplat așa că anume această biserică să fie ţinta acestui atac mincinos. Reportajul a arătat biserica dinăuntru și dinafară și a menţionat că un pastor din Canada a plantat-o cu 25 de ani în urmă.

Biserica este acum posibil la un pas de judecare în instanță. În acest sens biserica face îndemn la rugăciune. Să ne rugăm ca Dumnezeu să-i întărească și să-i încurajeze pe credincioşii din această adunare, fiindcă Isus a spus:

Ferice va fi de voi când, din pricina Mea, oamenii vă vor ocărî, vă vor prigoni, şi vor spune tot felul de lucruri rele şi neadevărate împotriva voastră! (Matei 5:11)

Să ne rugăm, de asemenea, ca oamenii să se întoarcă la Hristos și să-L primească ca Domn și Mântuitor chiar și în acest context și Dumnezeu să folosească această situație pentru cercetarea inimilor oamenilor și pentru pocăința lor.

Să ne rugăm pentru libertatea religioasă în Rusia, care se pare că este din ce în ce mai amenințată.