Încrederea Totală în Dumnezeu

Din copilărie, fiecare dintre noi își formează o părere despre cum își dorește să-i arate viitorul. Cel mai des ne imaginăm o familie frumoasă, o carieră reușită, o casă în care să locuim și armonia care ne însoțește în toate aceste realizări. Nimeni nu își planifică îmbolnăvirea de o boală cruntă, nici un accident de mașină, nici pierderea afacerii, nici despărțirea de oamenii dragi prea devreme… Noi privim și încercăm să ajustăm ceasornicul vieții în ritmul care ne convine nouă și care ne-ar place cel mai mult. Dar! Ce se întâmplă când Dumnezeu aduce în viața noastră circumstanțe la care nu ne-am așteptat? Circumstanțe care dau peste cap toate visele copilăriei noastre și ajungem să ne confruntăm cu cele mai grele situații din viața noastră?

Atunci se vede Încrederea pe care o avem în Dumnezeu. Viața noastră este dată de Dumnezeu, El este Autorul parcursului nostru pe acest pământ și tot ce ne dă Domnul să trecem, ne este dat cu scopul de a ne apropia de El și de a zidi o relație profundă și reală cu Creatorul nostru. 
Ne-a fost atât de simplu să ne încredem în Dumnezeu când toate lucrurile mergeau cum ne-am planificat, așa cum ne doream, iar într-o scurtă perioadă de timp, Dumnezeu a schimbat radical lucrurile în lume și cred că oamenii au realizat că toate lucrurile efemere în care s-au încrezut se pot pierde într-un timp atât de scurt!
Este mult mai dificil să te încrezi în Dumnezeu atunci când nu vezi ceea ce te așteaptă mâine, dar relația noastră cu Dumnezeu nu trebuie să depindă de circumstanțe.

Dumnezeu este Neschimbat și la fel cum l-a condus pe Avraam într-o țară nouă pe care nu o cunoștea, așa cum le-a dat un copil lui Isaac și Rebeca după douăzeci de ani de așteptare, așa cum a condus poporul Său patruzeci de ani prin pustie, așa Dumnezeu dorește ca noi să ne punem încrederea în El indiferent de timpul pe care îl trăim, indiferent de greutățile pe care le vedem în fața noastră. Timpul lui Dumnezeu este întotdeauna perfect și potrivit. Cât de multă încredere îi dai lui Dumnezeu? Parțial pentru unele domenii ale vieții tale sau total pentru tot ce este și vine înaintea ta?

”Eu am încredere în bunătatea Ta, sunt cu inima veselă din pricina mântuirii Tale: cânt Domnului, căci mi-a făcut bine!” Psalmul 13: 5-6

Psalmistul, a înțeles că încrederea în Dumnezeu schimbă starea inimii, îi aduce bucurie și este în stare să-i cânte indiferent ce locul în care se află și situațiile pe care le înfruntă.

Chiar o oştire de ar tăbărî împotriva mea, inima mea tot nu s-ar teme. Chiar război de s-ar ridica împotriva mea, tot plin de încredere aş fi. Psalmul 27:3

Ce faci când vine războiul asupra minții tale? La cine cauți adăpost și ajutor? 
Indiferent de cât de mult se vor schimba circumstanțele vieții noastre, să ne îndreptăm inimile spre Dumnezeu, care ne călăuzește pașii pe cărările Sale, acolo unde dorește El să ne maturizeze și să ne învețe să ne încredem deplin în planul Său. Să ne conducă de mână spre veșnicie chiar dacă noi nu vedem ce va fi la următorul pas. Inima noastră se se încreadă în Dumnezeu, Cel care ne poartă pe Aripile Sale pline de grijă și dragoste.

”Ferice de cei ce-şi pun tăria în Tine, în a căror inimă locuieşte încrederea!” Psalmul 84:5